Shisha roken blijft populair en dit moet je weten

shisha kopen tips webshop

Shisha roken blijft populair en dit moet je weten

Shisha roken blijft populair, maar welke feitjes en weetjes dien je toch echt te kennen? Van waterpijp tot bong, lees mee en ontdek wat je moet weten.

shisha kopen tips webshop

Het is weer lente, het zonnetje schijnt en de temperaturen stijgen. En wat doen velen met dit lekkere weer? Juist, ontspannen een shisha roken buiten in de tuin, het park, het balkon, op het strand of toch gewoon lekker binnen thuis. Shisha’s zijn nog steeds enorm populair. Het roken van een shisha is niet alleen lekker, het is voor velen ook een sociale aangelegenheid. Je kunt een shisha alleen roken, maar met vrienden, op feestjes, op straat, in cafés of bij de populaire shisha lounges, dat is toch het gezelligst. 

Wat is een shisha eigenlijk?

Voordat we doordraven over shisha’s; wat is een shisha eigenlijk? Voor hen die het niet helemaal weten, een shisha is een waterpijp, zoals die al eeuwen bekend zijn vanuit het (Midden-)Oosten. Shisha is in feite een ander woord voor een waterpijp, zoals hookah, nargileh (narghile) of ghaliyan dat ook zijn. In Nederland noemen we het rookinstrument simpelweg shisha of waterpijp.

Met een shisha rook je doorgaans waterpijptabak of steam stones, beide verkrijgbaar in allerlei smaken. De tabak of dampsteentjes worden bovenin in een kommetje (tabakskom) gelegd, waarna dit kommetje wordt bedekt met aluminiumfolie en een gloeiend kooltje, waardoor de tabak wordt verhit. Onder het kommetje loopt een buis die is verbonden met water in het onderste gedeelte – de vaas – van de waterpijp. De gebruiker zuigt aan een flexibele slang, waarvan het uiteinde boven het water in de waterpijp vastzit. De rook van het kooltje en de verhitte tabak wordt zo door de buis omlaag getrokken, via het water in de flexibele slang.

shisha kopen tips webshop

Een shisha heeft vaak één slang, maar kan wel degelijk meerdere hebben. Shisha’s met 2, 3 of 4 slangen zijn absoluut geen uitzondering, waarmee je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt roken.

Waterpijp niet te verwarren met een bong

Een shisha is dus een waterpijp. Maar is een waterpijp ook een bong? Heel simpel, nee. Een bong is weliswaar eveneens een waterpijp, maar een heel ander soort – ander uiterlijk, andere rookmethode – dan een shisha. Daar waar een shisha bedoeld is voor waterpijptabak, is een bong bedoeld voor het roken van hasj of wiet. Totaal wat anders dus, alhoewel beide veel fans hebben.

Een shisha op een feestje

Onder mannen – en ook echt wel onder vrouwen – is het roken van een shisha nog steeds erg populair. Waar in het Oosten van de wereld het roken van een shisha onderdeel is van een sociale levenstijl, een cultuur, is het hier onder de Nederlanders inmiddels ook erg hip. Het internet staat vol met shisha webshops, in het centrum vind je vele shisha lounges (die helaas soms wat negatieve publiciteit krijgen) en op vakanties en bij uitgaansgelegenheden zie je ook steeds vaker een shisha corner. Veel strandtenten, zowel in Nederland als in het buitenland, bieden shisha’s aan. Shisha’s zijn niet meer weg te denken. Ook tijdens (tuin)feestjes, gewoon thuis, wordt vaak een shisha neergezet voor de liefhebber.

Is een shisha ongezond?

We kunnen er lang of kort over schrijven, maar het roken van (waterpijp)tabak in een shisha is ongezond. Maar gelukkig zijn er wel gezondere alternatieven, namelijk steam stones, zoals al eerder in dit artikel genoemd.

shisha kopen tips webshop

Waar bij tabak wordt verbrand, wordt bij steam stones de aromavloeistof die op de steentjes zit verdampt. Je ademt dus geen rook in – waar naast nicotine tevens allerlei andere gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen zitten –  maar damp. Deze damp is niet zoals je dat kent van de huidige vaporizer pennen, wat lijkt op rook, maar echt damp. Je ziet het nauwelijks, je proeft het alleen. Het grote voordeel is dat hier geen schadelijke stoffen in zitten én geen nicotine. Het is dus niet verslavend. Dit roken draait dus echt alleen om de smaak.

De favoriete shisha shop van Mannenstyle

Toegegeven, op de redactie begeven zich eveneens liefhebbers van de shisha. Als een shisha kopen op de planning staat, dan hebben we een mooie suggestie. Zat optiemogelijkheden als je zoekt via de zoekmachines, maar één van betrouwbare shisha webshops die je tegen kunt komen is waterpijp-bong.nl. Zij hebben een mooi assortiment aan betaalbare shisha’s en bieden bovendien goede service, zowel vóór als ná de verkoop. Zoek je een dus een goede shisha – of wellicht zelfs een bong – dan zit je hier goed.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram