INTERIEUR: Stalen deuren trends 2022 die je moet weten

stalen deuren trends 2022

INTERIEUR: Stalen deuren trends 2022 die je moet weten

Wat zijn de stalen deuren trends 2022? Speciaal voor jouw interieur hebben wij de belangrijkste trends op een rij gezet.

stalen deuren trends 2022

Nu het voorjaar is begonnen, starten veel mensen met het opfrissen of zelfs verbouwen van hun woning en interieur. Dit betekent dus dat niet alleen de zomerset weer in de tuin wordt geplaatst, maar ook dat bijvoorbeeld ramen, kozijnen en deuren onder loep worden genomen. Ook vanuit het binnenperspectief. Vandaag gaan we het hebben over de deur, en dan in het bijzonder de stalen deuren trends 2022.

Het nieuwe woonseizoen 2022 is inmiddels al enkele maanden in volle gang. Binnen de interieurtrends voor dit jaar zien we dat er op het gebied van stalen deuren mooie ontwikkelingen zijn. Natuurlijk, de door velen geliefde zwarte stalen deur met glas is nog immer populair, maar veranderingen hebben zich gemeld.

Witte stalen deuren

De tijd van de zwarte stalen deur is niet voorbij, maar de witte variant is wel degelijk in opkomst. Stalen deuren zijn al decennialang zwart en zullen dat blijven in veel woningen, maar dat is exact waarom steeds meer mensen nu juist voor witte stalen deuren gaan. Wit is helder en licht, en geeft de inrichting een frissere uitstraling. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om traditionele stalen deuren of stalen taatsdeuren, die een ander bewegingsmechanisme hebben.

De kleur wit is een mooie keus voor stalen binnendeuren, waarbij de slanke stalen belijning en de grote glasvlakken het maximale aan daglicht willen binnenhalen. Maak je woonruimte helder, fris en licht, en kies voor meer lichtkleurige woonaccessoires en onderdelen. Wat dacht je van een witte stalen schuifpui naar de tuin om het geheel af te maken?

Ronde vormen

De interieurtrends 2022 trekken qua design weg bij een vakverdeling met rechte vakken. Veel meer zien we een ontwikkeling die zich beweegt richting rond en organisch. Deze vormen dragen bij aan andere effecten, en hebben invloed op hoe hoogte of breedte wordt benadrukt, of zelfs hoe transparantie of optisch afsluiten wordt beleefd.

Cirkels of andere meer organische vormen kun je nu ook terugvinden in stalen deuren. Dit in hoeken of zelfs nog opvallender. Is de omschakeling je iets te heftig, denk dan in ieder geval aan meer organische details, zoals de handgrepen.

Verouderd messing

Over details gesproken, de stalen deuren zijn natuurlijk ook verkrijgbaar voor het luxe segment. Wat denk je van stalen deuren van verouderd messing? Deuren in deze stijl staan niet alleen mooi in een badkamer met marmer, maar doen het ook goed in een lichte woonkamer met veel crème en bruintint.

Nieuwe kleuren glas en coatings

Het glaswerk in de stalen deur kan anno heden ook worden voorzien van een speciaal tintje. Letterlijk. Denk bijvoorbeeld aan getint glas, mat glas of zelfs brons glas. Diverse merken bieden dit fraaie glaswerk voor in de stalen deur aan.

De verouderde messing-optie die we overigens hierboven noemde is in principe een coating. Omdat deze variant enorm in populariteit zal toenemen verdient het zijn eigen kopje, maar er zijn meer coatings voor de stalen deur. Wat dacht je van een gewone goudkleur of brons? Lichtgrijs zal het ook goed doen is de verwachting.

Welke van deze stalen deuren trends 2022 inspireren jou?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram