Alle grote aankondigingen van Apple’s Peek Performance Event op een rij

apple Peek Performance Event alle aankondigingen - iphone 13 pro groen

Alle grote aankondigingen van Apple’s Peek Performance Event op een rij

Alle grote aankondigingen van Apple’s Peek Performance Event, inclusief de updates voor de iPad Air & iPhone SE, en nieuwe Mac Studio & Studio Display.
apple Peek Performance Event alle aankondigingen

Apple heeft dinsdag verschillende nieuwe updates voor zijn bestaande iPad Air-, iPhone SE– en iPhone 13-line-up onthuld tijdens het Peek Performance-evenement in Cupertino, Californië. Daarnaast introduceerde de techgigant ook twee nieuwe apparaten – de Mac Studio en Studio Display – naast een geheel nieuwe, krachtige M1 Ultra-chip.

Hier zijn alle grootste aankondigingen van Apple’s Peek Performance Event van afgelopen dinsdag:

1. De iPhone 13 en iPhone 13 Pro worden nu aangeboden in strakke nieuwe tinten groen

Een nieuwe “Alpine Green” colorway zal beschikbaar zijn voor de iPhone 13 Pro en Pro Max, en een standaard “Green” optie zal worden gelanceerd voor de iPhone 13 en iPhone 13 Mini. Hoewel er nieuwe kleuren worden gelanceerd, is elke iPhone nog steeds hetzelfde model dat Apple eerder in september lanceerde.

De nieuwe groene kleuropties voegen zich bij een groeiende lijst met afwerkingen voor de iPhone 13, waaronder Starlight, Midnight, Blue, Pink en Product Red, en de iPhone 13 Pro, die wordt geleverd in zilver, grafiet, goud en blauw.

De nieuwe kleuren iPhone 13 en iPhone 13 Pro zijn vanaf vrijdag beschikbaar voor pre-order en komen uit op 18 maart. Prijzen beginnen bij € 809

apple Peek Performance Event alle aankondigingen - iphone 13 pro groen

2. De iPhone SE is vernieuwd met de A15 Bionic-chip

De nieuwe iPhone SE heeft een verbeterde A15 Bionic-chip. De  A15 Bionic is dezelfde chip die in de iPhone 13 wordt gebruikt, heeft een 6-core CPU, die 1,8 keer sneller is dan de iPhone 8, evenals een 4-core GPU.

Het apparaat komt ook in drie nieuwe kleurstellingen – Midnight, Starlight en (PRODUCT)RED – en is voorzien van het “sterkste glas in een smartphone”, dat is geclassificeerd als IP67 voor water- en stofbestendigheid, tevens terug te vinden op de achterkant van de iPhone 13.

De nieuwe iPhone SE begint wordt op 18 maart uitgebracht voor € 529. Pre-orders beginnen aanstaande vrijdag.

apple Peek Performance Event alle aankondigingen iphone SE 2022

3. Apple heeft een supercharged M1 Ultra-chip toegevoegd aan zijn Apple-siliconenreeks

De bijgewerkte chip, die een op maat gemaakte architectuur heeft die chips combineert, Ultra Fusion genaamd, bevat in totaal 20 cores, waarvan 16 geclassificeerd als high-performance. Het ontwerp combineert in wezen de kracht van twee afzonderlijke M1 Max-chips in een enkele SoC (system on a chip).

De M1 Ultra levert 2,5 terrabyte per seconde, wat vier keer de bandbreedte is van concurrerende chips, en beschikt over 64 GPU-cores en tot 128 GB RAM. De chip is uitgerust met 114 miljard transistors en kan 800 GB/s aan bandbreedte ondersteunen. M1 Ultra voegt zich bij de rest van de M1-reeks, inclusief de M1-, M1 Pro- en M1 Max-chips.

De M1 Ultra komt op de markt via de nieuwe Mac Studio desktop.

apple Peek Performance Event alle aankondigingen apple M1 ultra chip

4. De iPad Air heeft een boost gekregen met de M1-chip en nieuwe camera aan de voorkant

De iPad Air wordt nu geleverd met de M1-chip – dezelfde chip die wordt gebruikt in de iPad Pro. De 8-core CPU levert tot 60% snellere prestaties en de 8-core GPU levert tot 2x snellere grafische prestaties in vergelijking met de vorige iPad Air. Daarnaast bevat de M1 een 16-core Neural Engine die geavanceerde machine learning-functies aandrijft om complexe computertaken te versnellen.

Het apparaat is ook uitgerust met een 12 MP Ultra Wide camera aan de voorkant, inclusief de populaire Center Stage-functie die beweging detecteert en zich aanpast om mensen in beeld te houden – een functie die nu beschikbaar is op alle iPad-modellen. De 12 MP Wide-camera aan de achterkant legt 4K-video en scherpe foto’s vast, met ingebouwde bewerkings- en deelmogelijkheden in het apparaat. De USB-C-poort op het apparaat is geüpdatet met 2x hogere snelheid dan de vorige generatie en maakt het mogelijk om verbinding te maken met beeldschermen en andere externe opslagapparaten.

Vanaf vrijdag beschikbaar voor pre-order vanaf € 698,50, wordt hij vanaf 18 maart verzonden.

apple Peek Performance Event alle aankondigingen ipad air 2022

5. Twee nieuwe apparaten – de Mac Studio en Studio Display – werden onthuld

De nieuwe apparaten werken samen of afzonderlijk om de snelheid en efficiëntie van elke studiowerkruimte bij te werken. De compacte Mac Studio is bedoeld als aanvulling op bestaande schermen en wordt aangedreven door de M1 Max of de nieuwe M1 Ultra-chips. Het bevat een indrukwekkend thermisch systeem waardoor het apparaat koel en stil blijft tijdens zware werkbelastingen. Het beschikt ook over een reeks poorten die het gemakkelijk maken om verbinding te maken met externe opslag of schermen.

De Mac Studio biedt een 27-inch 5K Retina-display, 12 MP Ultra Wide-camera met Center Stage, drie microfoons van studiokwaliteit en een geluidssysteem met zes luidsprekers en Spatial Audio. Apple zegt dat het Studio Display de “beste combinatie van camera en audio ooit in een desktopscherm” biedt. Het wordt aangedreven door macOS Monterey en beschikt over drie USB-C-poorten en één Thunderbolt-poort voor randapparatuur.

De nieuwe Mac Studio kost minimaal € 2.329 en de Studio Display € 1.779, en beide zijn nu online beschikbaar voor pre-order en zullen vanaf 18 maart naar klanten gaan.

apple Peek Performance Event alle aankondigingen mac studio display

Post a Comment

#Volg ons op Instagram