Dit zijn de populairste automerken in hiphop’s videoclips

de populairste automerken in hiphop videoclips chevrolet camaro

Dit zijn de populairste automerken in hiphop’s videoclips

De populairste automerken in Amerikaanse hiphop videoclips? Bekijk de lijst hier en ontdek of jij net zo verrast bent als wij.

de populairste automerken in hiphop videoclips chevrolet camaro

Autodealer Dick Lovett heeft de populairste automerken die in hiphopmuziekvideo’s uit de VS voorkomen, gerangschikt op basis van de muziekvideodatabase van de Internet Movie Cars Database (IMCDB). De resultaten zijn op zich verrassend, want de rappers uit de Verenigde Staten blijken behoorlijk patriottisch.

Chevrolet kwam als nummer één uit de bus en is de meest populaire autofabrikant in de branche, met in totaal 1.176 auto’s in muziekvideo’s, waarbij de Camaro die de meeste optredens maakte. Uit het onderzoek bleek tevens dat de Corvette de laatste jaren in populariteit toenam, onder meer na de release van Popp Hunna’s nummer “Adderall” met Lil Uzi Vert. Het nummer ging viraal op TikTok en gebruikers plaatsten miljoenen video’s terwijl ze dansten op de tekst “Corvette, Corvette”.

Vlak achter Chevrolet volgt Ford, met 1.064 auto’s in hiphop’s muziekvideoclips. Dit is door de onderzoekers toeschreven aan het gebruik van de Police Interceptor-bolide in verhaallijnen van hiphopmuziek. De daaropvolgende autofabrikanten waren, in volgorde, Mercedes, BMW en Volkswagen. Andere automakers op de lijst waren Lamborghini, Audi, Ferrari, Porsche, Nissan en Bentley.

Ben jij verrast over de volgorde bij de lijst met populairste automerken in hiphop videoclips?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram