Rutte presenteert ‘Dutch Dry Gin’ met organic botanicals en vers citrusfruit

Rutte Dutch Dry Gin fles

Rutte presenteert ‘Dutch Dry Gin’ met organic botanicals en vers citrusfruit

Nieuwe fles Rutte Dutch Dry Gin komt met organic botanicals en vers citrusfruit. Het vernieuwde recept is verkrijgbaar in een eigentijdse eye-catching fles.

Rutte Dutch Dry Gin fles

Het gebruik van vers citrusfruit is uniek in de gin-wereld, daarom presenteert Rutte  de laatste innovatie dan ook met trots in een nieuwe, eigentijdse fles onder een nieuwe naam. Vanaf heden kunnen gin-liefhebbers het hart ophalen met de frisse en fruitige Rutte Dutch Dry Gin.

Respect voor traditie en oog voor de dag van vandaag, dat is waar Distilleerderij Rutte naar eigen zeggen al 150 jaar om bekend staat. Dat de nieuwste fles heden en verleden samenbrengt is dan ook geen verrassing.

Rutte Dutch Dry Gin
In 1872 experimenteerden vader en zoon Rutte al met botanicals. Van kruiden tot specerijen en vruchten. De experimenten resulteerden in unieke recepten met complexe botanical blends waar men vandaag de dag nog steeds van geniet. Zo wordt de nieuwkomer, Rutte Dutch Dry Gin, gestookt volgens de traditionele methode uit de negentiende eeuw. De botanicals, zoals de jeneverbes, koriander, engelwortel en kardemom, worden samen verwarmd in de ketel.

Opvallend is echter de toevoeging van bladselderij, een ongebruikelijk kruid. Het geeft de gin een fris en hartig element in de nasmaak, zonder te domineren. Deze botanical wordt al sinds het begin van de distilleerderij gebruikt in verschillende Rutte distillaten. Het gebruik van biologische botanicals en met de hand geschilde sinaasappelschillen van vers fruit onderscheidt Rutte van concurrenten.

Rutte Dutch Dry Gin fles

De perfecte balans
De achtste generatie Master Distiller Myriam Hendrickx vertelt: “In onze Dutch Dry Gin is alles verenigt wat we belangrijk vinden. Kleine hoeveelheden, gestookt met de hand volgens oude methodes. De beste ingrediënten, organic botanicals en met een bijzonder kruid als bladselderij in het hart van de gin. Het recept is pittig en fris van smaak en leent zich perfect als basis voor een klassieke Gin & Tonic”. Naast het perfect in balans brengen van verschillende ingrediënten, zet de oude distilleerderij in Dordrecht een stap naar een duurzame wereld. Door sinaasappelen en andere botanicals te gebruiken, die biologisch gekweekt zijn, draagt Rutte bij aan een beter milieu.

Een eigentijdse fles
De vernieuwde gin wordt afgevuld in een moderne en eye-catching art deco bottle, waarin historische elementen van de distilleerderij zijn opgenomen. Wanneer het laatste glas gin geschonken is, maakt deze duurzame fles een perfecte toevoeging aan ieder interieur.

Rutte Dutch Dry Gin fles

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram