7 Woontrends 2022: Deze interieurtrends domineren dit jaar

woontrends 2022 interieur inrichting trends

7 Woontrends 2022: Deze interieurtrends domineren dit jaar

7 Woontrends 2022 op een rij: Deze interieurtrends domineren dit jaar binnen de styling van de woning en bijbehorende inrichting.

woontrends 2022 interieur inrichting trends

Met het voorjaar op de stoep begint het bij velen weer te kriebelen; het opfrissen van het huis voor de zomer en het interieur lekker weer voorzien van nieuw elan. Maar wat zijn nu eigenlijk de woontrends 2022? Welke interieurtrends zijn dit jaar interessant? Wij hebben deze nieuwe trends ter inspiratie op een rij gezet.

De inrichting voorzien van een nieuw jasje en wat vers bloed kan op diverse wijzes. We kunnen zelf creatief aan de slag gaan, maar kunnen hierbij soms wel wat ondersteuning gebruiken. En dan vooral inspiratie. De interieurtrends van het jaar doornemen kan helpen. Je vindt ze hieronder!

Woontrends 2022: welke zie jij wel zitten?

Ontdek hieronder 7 interieurtrends voor 2022 die jou misschien wel dat zetje in de goede richting geven. We hebben het hieronder niet alleen over stijlen, maar zeker ook over vormen en kleuren. Je komt er wel uit!

1. Back to the 90’s

Popmuziek, sitcoms, mobiele telefoons en gameconsoles; de jaren 90 waren een bijzonder tijdperk, waarin elektronica zich snel ontwikkelde en we zelfs computers thuis neerzetten, de PC. Dit nostalgische gevoel hebben we echter zeker ook bij de interieurstijl van toen. Opvallende kleuren, grafische prints, opvallende accessoires en traditionele vormen, het was toen hip, en nu mag het ook weer! Kun je de woonkamers van onze vrienden van hitserie Friends herinneren? Hier hebben we het over! Een traditionele dressoir kast met de tv erop en ervoor op de tafel een stuk moderne kunst, kan allemaal.

2. Duurzaam a.u.b.

Steeds meer mensen ontdekken gelukkig écht dat we iets voorzichtiger mogen omgaan met onze planeet. Dit betekent dat we duurzamer te werk moeten gaan, en dan niet alleen met ons eten, onze kleding en onze vervoersmiddelen, maar ook thuis qua interieur. Hoe de onderdelen van onze inrichting worden gemaakt en van welk materiaal spelen hierbij een belangrijke rol. Ga eens voor duurzaam hout, zoals mangohout of bamboe, of ga voor mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen. Bottom line, probeer bewust te kopen en ga voor kwaliteit.

3. Retro 70’s

Na de 90’s mogen ook de 70’s worden ingetoetst op de tijdmachine. We gaan namelijk nog iets verder terug in de tijd om die vrolijke patronen, warme kleuren en materialen, en ronde vormen op te halen. De 70’s zijn natuurlijk bij uitstek retro, met geometrisch behang, bloemenprints op het meubilair en veel bruin en oranje. Wat was het gezellig! Vandaag de dag kan het weer helemaal, waarbij het toen populaire oranje mag worden ingeruild voor wat zachter oranje, zoals terra. Qua materialen kunnen we ons uitleven met bijvoorbeeld kurk, rotan en fluweel.

woontrends 2022 interieur inrichting trends

4. Natuurlijke materialen

Indien gekoppeld aan duurzaamheid, is deze interieurtrend een hele fijne. Meubelstukken van natuurlijke materialen kunnen op positieve wijze zo’n invloed hebben op de inrichting. Denk bijvoorbeeld aan een bartafel met eikenhouten blad, waarbij je wellicht kunt kiezen uit nieuw eiken, verfijnd eiken of geleefd eiken. De laatste is lekker grof met noesten en scheuren, terwijl verfijnd vrijwel niks hiervan heeft. De nieuw eiken zit hier weer fraai tussenin. Ook tropische houtsoorten, bijvoorbeeld uit Indonesië, kunnen prachtig karakter geven aan de eetkamer.

5. Japandi & Wabi Sabi

Binnen de woontrends 2022 vinden wij Japandi en Wabi Sabi toch wel heel fraai. Japandi is om te beginnen een combinatie van de Japanse en Scandinavische woonstijl. Heel clean en minimalistisch, met extreem gevoel voor optimale stijlvolheid. Japandi dankt zijn ontstaan weer deels aan Wabi Sabi, een Japanse levensfilosofie waarbij de focus ligt op de schoonheid van het alledaagse. Rust, eenvoud en stilte zorgen voor reinheid, en dat kan worden doorvertaald in het interieur.

6. Smart meubilair

De term smart home ken je inmiddels wel. Van smart gordijnen tot je smart tv, alles is met de smartphone – en vaak voice control – beheersbaar en inzichtelijk. Wist je dat echter ook meubilair inmiddels ‘slim’ is? Wat dacht je van een bank met usb-oplader, of relaxfauteuil met niet alleen massage, maar ook verwarming. De toekomst is smart, dus hoe slim maak jij het thuis?

7. Organisch maakt de cirkel rond

Tot slot zien we binnen onze opsomming van woontrends 2022 dat organische en ronde vormen dit jaar sterker hun opwachting maken. In 2021 dook de trend al op, maar in dit kalenderjaar wordt dit voortgezet. Deze vormen gaan vaak gepaard met bepaalde stoffen, om het letterlijk nog zachter te maken – niet alleen voor het oog, maar ook voor de andere zintuigen. Denk aan bouclé, rubstof en teddystof voor het meubilair, en combineer dit met organisch gevormde accessoires, die rondom worden geplaatst.

Welke woontrends 2022 zie jij het meest zitten?

woontrends 2022 interieur inrichting trends

Post a Comment

#Volg ons op Instagram