Elektrische auto’s zakelijk leasen wordt steeds populairder

Elektrische auto's zakelijk leasen tips

Elektrische auto’s zakelijk leasen wordt steeds populairder

Een elektrische auto zakelijk leasen wordt steeds populairder. Wat zijn de voordelen van elektrische auto’s zakelijk leasen?

Elektrische auto's zakelijk leasen tips

Dat auto’s leasen momenteel populairder dan ooit is, mag geen geheim heten. Wat wel opvallend is, is dat het zakelijk leasen van elektrische auto’s steeds meer voorkomt. En dat is niet zonder reden!

Niet alleen de markt van private, maar ook zakelijke lease groeit jaarlijks. In Nederland rijden momenteel meer dan 200.000 private leaseauto’s. Het is niet ondenkbaar dat mede hierdoor zzp’ers en mkb’ers denken aan het aangaan van een zakelijk leasecontract. Er zijn immers een behoorlijk aantal voordelen. Interessant om te zien, is dat binnen zakelijk leasen elektrische auto’s steeds populairder worden. Het aanbod van elektrische modellen groeit exponentieel en bijvoorbeeld ook de aantrekkelijke bijtelling maken elektrische auto’s zakelijk leasen tot een enorm interessante optie.

Wie dit jaar nog een elektrische auto zakelijk least, betaalt slechts 16% bijtelling. Dit betekent dat je als zakelijk rijder honderden euro’s per jaar kunt besparen. Immers, als je een zakelijke leaseauto ook privé rijdt, dan geldt dit als verkapt inkomen. Hierover betaal je bijtelling. Voor elektrische auto’s is deze bijtelling echter een stuk minder dan voor auto’s die brandstof gebruiken. Tot een cataloguswaarde van 40.000 euro, is de bijtelling op elektrische auto’s slechts 16%.

Omdat de bijtelling jaarlijks stijgt – en in 2026 net als brandstofauto’s op 22% zal zitten – loont het om nu voor zakelijk elektrisch leasen te kiezen. Als je een contract aangaat voor zakelijke lease, dan blijft de bijtelling die dan geldt van toepassing gedurende de gehele looptijd van de overeenkomt (tot maximaal vijf jaar). Wie nu dus een elektrische auto least, profiteert dus van 16% bijtelling tot uiterlijk 2027. Gebruik je de zakelijke leasauto overigens daadwerkelijk louter voor zakelijk verkeer, dan betaal je geen bijtelling. Je krijgt dan bovendien maximaal 500 km per jaar privé rijden cadeau.

Elektrische auto’s zakelijk leasen is bij uitstek geschikt voor zzp’ers en mkb’ers die graag een nieuwe elektrische bolide rijden, maar geen spaarpot hebben liggen om een dergelijke auto aan te schaffen. Voor een vast bedrag per maand kan men in deze vorm de gedroomde auto rijden, waarbij er geen zorgen hoeven te zijn om bijkomende kosten. Alle kosten – m.u.v. accuoplaadkosten – zijn namelijk inbegrepen, inclusief onderhoudskosten. Bij een zakelijk leasecontract weet je precies waar je aan toe bent.

Tot slot hebben ondernemers ook fiscale voordelen bij zakelijke lease. De btw is standaard aftrekbaar en alls kosten kun je afschrijven van de winst, zodat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Ook handig om te weten; bij zakelijk leasecontract krijg je, in tegenstelling tot private lease, geen BKR-registratie.

Voor elektrische auto’s zakelijk leasen geldt daadwerkelijk het gezegde ‘hoe eerder, hoe beter’, aangezien de bijtelling van 16% alleen nog geldt als je dit jaar een overeenkomst aangaat. Heb jij al een elektrische auto op het oog?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram