Deze top 3 iconische momenten van Beijing 2022 blijven altijd bij

Top 3 iconische momenten Olympische Spelen Beijing 2022 tot nu toe

Deze top 3 iconische momenten van Beijing 2022 blijven altijd bij

Welke onderdelen op de Olympische Spelen 2022 hebben indruk gemaakt op jou? Deze top 3 iconische momenten van Beijing 2022 blijven altijd bij!

Top 3 iconische momenten Olympische Spelen Beijing 2022 tot nu toe

Welke iconische olympische momenten van Beijing 2022 blijven ons altijd bij? We zetten alvast drie magische momenten op een rij. Uiteraard zijn de volledige wedstrijden terug te kijken via discovery+.

MAGISCH OLYMPISCH MOMENT 1

Wie? Max Parrot, snowboarder uit Canada
Welke wedstrijd? De slopestyle
Hoezo iconisch? Hij maakte al geschiedenis door zijn succesvolle strijd tegen kanker knap vast te leggen in een documentaire (‘Max – Life as a gold medal’). Daarin wordt duidelijk hoe het leven van Parrot als topsnowboarder van de ene op de andere dag drastisch veranderde. Het maakte hem ‘dankbaarder dan ooit’. Vervolgens verovert Parrot goud in Beijing op het onderdeel slopestyle dankzij een perfecte tweede run waarmee hij de Chinees Yiming Su en zijn landgenoot Mark Mcmorris voor bleef.

Bekijk de imposante gouden run van Parrot hier.

MAGISCH OLYMPISCH MOMENT 2

Wie? De Russische kunstrijdster Kamila Valieva
Welke wedstrijd? Olympische landenwedstrijd
Hoezo iconisch? Ze is amper vijftien en mag pas sinds kort meedoen bij de grote mevrouwen van het mondiale kunstschaatsen. Maar de manier waarop de Russische Kamila Valieva dat doet, grenst bijna aan magie. Zo toonde ze de wereld tijdens de olympische landenwedstrijd hoe je een drievoudige axel succesvol uitvoert. Een kunstje dat slechts drie kunstrijdsters eerder voor elkaar kregen tijdens de Spelen. Zelfs de concurrentie van Team USA trakteerde Valieva op een staande ovatie…

Bekijk hier de spraakmakende kür van de 15-jarige Russin.

MAGISCH OLYMPISCH MOMENT 3

Wie? Onze ‘eigen’ schaatsster Ireen Wüst
Welke wedstrijd? 1.500 meter voor vrouwen
Hoezo iconisch? Met haar goud op de 1.500 meter kroonde ze zich tot de succesvolste schaatsster aller tijden. Goed voor 12 medailles in vijf Winterspelen, waarvan 6 gouden plakken. Maar ook haar tranen na afloop bleven bij. Ze mist haar in 2019 overleden ploeggenote en beste vriendin Paulien van Deutekom nog elke dag. Vooral nu. “Misschien viert ze daarboven nu wel een feestje”, zegt Wüst emotioneel.

Het iconische fragment van Wüst is goud waard en bekijk je hier.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram