WERKEN: Zo vind je een beroep dat echt bij je past

Zo vind je een beroep dat echt bij je past

WERKEN: Zo vind je een beroep dat echt bij je past

Op zoek naar werk? Wie een baan zoekt moet rekening houden met een aantal zaken, dus lees snel mee, want zo vind je een beroep dat echt bij je past.

Zo vind je een beroep dat echt bij je past

Ben jij na het hoofdstuk VMBO op zoek naar een opleiding voor echte mannen, waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken? Misschien vind je het lastig om voor jezelf te bepalen welk type opleiding bij jouw interesses past. Check daarom onze handige tips, die je hierbij kunnen helpen.

Veel jongens kiezen na het afronden van hun VMBO voor een transport en logistiek opleiding. Bij deze opleiding richt men zich niet op het besturen van een transportbusje of bijvoorbeeld een vrachtwagen. Je leert tijdens deze opleiding meer over het managen en plannen van het transport en de logistiek binnen bedrijven. Op het moment dat de planning in de knel lijkt te komen, ben jij verantwoordelijk voor het oplossen van deze uitdaging! 

Meer populaire studies voor mannen 
Niet alleen de opleiding transport en logistiek is populair onder mannen. Ook kiezen veel jongens voor een HRM opleiding op mbo niveau. In dit geval ben je verantwoordelijk voor het werven van nieuwe krachten voor de organisatie waar je werkt. Hoe vind je geschikte kandidaten? Welke van de mensen die een sollicitatiebrief heeft opgestuurd nodig je uit voor een nadere kennismaking? Enzovoorts. 

Een derde voorbeeld van een populaire studie onder mannen is de opleiding forensisch onderzoek of de politieacademie. Wie vindt het niet leuk om de orde te bewaken op straat? Het gesprek aan te gaan met hangjongeren om bij te dragen aan hun opvoeding, echt een steentje bijdragen. Als forensisch onderzoeker ben je logischerwijs niet als agent op straat actief, maar doe je onderzoek om het recherchewerk te vergemakkelijken. 

Probeer in kaart te brengen wat je echt leuk vindt 
Om een geschikt beroep te vinden, is het zaak om in kaart te brengen welke zaken jij interessant vindt. Wat motiveert jou om de krant te lezen? Zoek je naar nieuws over misdaad in de buurt, wil je meer weten over de mondiale economische ontwikkelingen, ben je geïnteresseerd in sport? Op basis van je interesses kun je op zoek gaan naar een opleiding die hier goed op aansluit. 

Kijk naar de baankansen bij een opleiding 
Niet iedere opleiding biedt een even goede baankans. Je wilt na het afronden van je opleiding zo snel mogelijk aan het werk kunnen. Het is om deze reden verstandig om al bij het uitzoeken van een opleiding rekening te houden met de werkgelegenheid in de sector. Logischerwijs kan dit gedurende de opleiding veranderen. De kans daarop is echter niet zo groot. Momenteel zijn er veel banen beschikbaar in de techniek, een sector die standaard veel mannen aanspreekt. 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram