TIPS: Welke kleding trek je aan naar de sportschool?

tips kleding sportschool

TIPS: Welke kleding trek je aan naar de sportschool?

Welke kleding trek je aan naar de gym? Trek de juiste sportkleding aan naar de gym en ga fysiek aan de slag voor een optimaal gevoel.

Welke kleding trek je aan naar de gym

We durven het bijna niet te hard te zeggen, maar inmiddels kunnen we weer naar de lokale sportschool. Na maanden van thuissporten kunnen we eindelijk weer onze energie kwijt in de gym, waarbij we net iets meer mogelijkheden hebben om te werken aan de staat van lichaam en geest. Pas jij echter nog wel in je oude sportkleding? Nieuwe kleding voor de gym kan een goed idee zijn, maar volg wel deze tips!

Een geslaagde sportoutfit voor de gym lijkt appeltje, eitje, en het gaat er toch om waar jij je lekker in voelt. Toch? Zeker, maar desondanks willen wij je meegeven op een aantal zaken te letten. Lees maar even mee.

Welke sportkleding dragen naar de gym?

Wat kun je wel dragen naar de sportschool en wat niet? Wij hebben het op een rij gezet.

Do’s

  • Zoals bij alles, let op kwaliteit. Koop sportkleding waarin je goed kunt bewegen en waarin je huid goed kan ademen. De meeste sportmerken implementeren technologieën in hun sportkleding – speciaal materiaal – waarmee het optimaal geschikt wordt om in te sporten. Het moet lekker zitten en te allen tijden droog en lekker aanvoelen.
  • De juiste sportbroek dragen draait niet alleen om het gebruikte materiaal, maar ook de (pas)vorm. In de wintermaanden kun je een lange broek dragen en in de zomer maanden een korte. Sportbroeken met zakken met ritsen kunnen natuurlijk handig zijn als je nergens je spullen kunt opbergen.
  • Het sportshirt mag best strak zitten. Niet te strak, ongeacht je fysieke status, want je moet wel gezond kunnen bewegen en niet bekneld raken. Maar als je bijvoorbeeld net iets te stevig bent, dan kan het extra motiveren om ervoor te zorgen dat het shirt spoedig gestroomlijnd zit.
  • Neem een sweater of een hoodie mee als je naar de sportschool gaat. Na het sporten koel je af en een trui kan de warmte beter vasthouden en afbouwen – je wilt geen kou vatten.
  • Vind je dat je niet in shape bent en zit dat dwars? Sportkleding is natuurlijk veelal wat strakker, dus draag donkere kleuren en maak het niet te bont. Ga je voor strepen? Wel dan verticaal en niet horizontaal.
  • Draag je sportkleding niet tweemaal zonder te wassen. Onprettige geuren wil je echt voorkomen, dus gooi je kleding na het sporten altijd zo snel mogelijk in de was.

 

Dont’s

  • Te wijde sportkleding is niet handig. Je wilt iets aan je figuur – en gezondheid – doen door te sporten, en te wijde kleding kan je in je beweging hinderen. Niet handig tijdens een intensieve training.
  • Té strakke sportkleding is dus niet handig, zoals we al aangaven. Bukken en andere bewegingen kunnen je ook hinderen. Strak, maar soepel. Dat is het devies.
  • Te korte broeken en t-hirts zijn voor zowel dames als heren onwenselijk. Het kruipt omhoog en hindert. Misschien hindert het zelfs jouw sportschoolgenoten.
  • Sieraden en horloges mag je thuislaten als je naar de sportschool gaat. Het is onhandig en kan in de weg gaan zitten. Een smartwatch met allerlei gezondheidsmeter of sportgadget om de pols is geen probleem. Dit type product is speciaal gemaakt voor een actieve levensstijl.
  • Gooi je haar niet vol met gel of andere middelen die tijdens het sporten kunnen uitlopen tijdens het zweten. Prikt aan de ogen!

 

Welke kleding trek jij aan naar de gym?

tips kleding sportschool

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram