HAARVERZORGING: 6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen

6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen

HAARVERZORGING: 6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen

Op zoek naar advies over goede haarverzorging voor de man? Wij hebben 6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen!

6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen

De term “bad hair day” zal de één ongetwijfeld bekender klinken dan de ander, maar feit blijft dat we zelf een hoop invloed hebben op de status van ons haar. Mocht je nu net iets te vaak last hebben van droog haar of is het futloos, lees dan mee en ontdek onze 6 tips voor haarverzorging voor hem.

Gezonder en sterker haar voor mannen is anno nu uitgegroeid tot een ware groeimarkt. Elk jaar komen er diverse haarverzorgingsmerken bij die zich volledig concentreren op het onderhoud van het haar van de man. Een mooi moment om eens goed uit te leggen wanneer je als man goed bezig bent.

Gezonder & sterker haar voor mannen

Net als de vrouw, krijgt ook de man veel kapselinspiratie door beroemdheden. Maar hoe kan het toch dat die presentator en die acteur elke keer weer zo’n geweldig, levendig kapsel hebben? We kunnen je verklappen dat dit niet louter door een dure haarstylist achter de schermen komt. Nee, het begint bij het gebruik van de juiste verzorging. Hoe dit in elkaar steekt?

1. Goede shampoo gebruiken

Een goede shampoo wordt vaak onderschat. Zonde! Want dit haarverzorgingsproduct is bij uitstek eiddel van invloed op de kwaliteit van het haar. Veel shampoos zitten boordevol kunstmatige en synthetische stoffen, die het haar niet – of verkeerd – voeden. Ga dus voor een shampoo van kwaliteit, een exemplaar met natuurlijke ingrediënten. Een natuurlijke shampoo is goed voor natuurlijke voeding, wat zorgt voor gezond haar en zelfs een natuurlijke glans.

2. Vul aan met de juiste conditioner

Een goede shampoo gebruiken is niet voldoende. Voor een optimaal resultaat moet je ook een uitstekende conditioner gebruiken. Vrouwen hebben het al jaren door, maar gelukkig krijgt ook de man in de gaten dat dit goedje toch wel erg fijn is.

Voor dit product geldt hetzelfde als bij de shampoo; ga voor een variant die kan worden bestempeld als natuurlijke conditioner. Geen synthetische zooi erin, maar ingrediënten die het haar, de haarzakjes én je hoofdhuid voeden. Hoe beter de voeding, hoe sterker en gezonder haar je krijgt.

Tip: indien mogelijk, gebruik shampoo en conditioner van hetzelfde merk, uit dezelfde lijn. Vaak versterken deze elkaar door de afstemming.

3. Haargroei stimuleren

Zij die haarverlies of dunner wordend haar ervaren, kunnen hair growth and repair shampoo overwegen. Heb je al prettige producten qua shampoo en conditioner? Dan zijn er tegenwoordig ook hair growth serums en zelfs gummies. Deze haarvitaminen dragen bij aan gezonder en sterker haar. Ze bieden een mix van voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld biotine, zink en selenium, die allen van binnenuit hun werk doen.

4. Geef het haar ook rust

Het haar elke dag behandelen met shampoo en conditioner is niet nodig, hoe fijn je de producten ook vindt. Het is ook van belang dat het haar over een natuurlijke weerstand en reiniging beschikt. Douche je iedere dag? Het beste is om niet meer dan drie dagen per week de shampoo en conditioner te gebruiken. Mocht je nu hebben gesport en je ruikt niet al te fris, dan kun je het gerust gebruiken.

Daarnaast is het sowieso raadzaam om je haar ook soms te laten rusten. Ga je de deur niet uit vandaag? Laat de gel, wax of misschien zelfs haarlak achterwege. Je haar leeft en heeft ook rust nodig. Na bijvoorbeeld een pittige nacht stappen mag ook het kapsel even in chillmodus.

5. Gezonde lifestyle

Waar draagt een gezonde levensstijl eigenlijk niet aan bij. Voor sommigen is dit misschien de moeilijkste tip, maar wie gezond eet en veel beweegt ervaart echt meerdere voordelen. Onder meer het haar profiteert van deze zaken. Zo hebben de gezonde voedingsstoffen uit ons eten niet alleen invloed op het lichaam, maar ook op het haar. Deze bouwstoffen vind je het rijkst in gezond en gevarieerd eten. Sport je daarnaast ook, dan krijg je een gezonder lijf. En dit heeft weer uitwerking tot in de puntjes, letterlijk. Je haar zal namelijk ook gezonder zijn en een betere conditie krijgen.

6. Beschermen tegen de zon

Natuurlijk, tijdens een zonvakantie of zomers festival willen we ons even nergens druk om maken. Het is echter vaak dan dat de zon zijn werk doet. De zon droogt het haar uit door het vocht eraan te onttrekken. Dof, droog en stroachtig haar kan het gevolg zijn. Wat zonlicht kan echt geen kwaad, maar een hele dag in de brandende zon vraagt eigenlijk wel om af en toe een hoed of pet. Niks mis mee!

Welke van onze 6 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen zijn nieuw voor jou?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram