DS 4 uitgeroepen tot mooiste auto van 2022

DS 4 uitgeroepen tot de mooiste auto van 2022

DS 4 uitgeroepen tot mooiste auto van 2022

De Citroën DS 4 is uitgeroepen tot de mooiste auto van 2022. De jury raakte overtuigd tijdens het 37e Festival Automobile International.

DS 4 uitgeroepen tot de mooiste auto van 2022

De jury van het 37e Festival Automobile International heeft de DS 4 uitgeroepen tot Most Beautiful Car of 2022. De DS 4, ontworpen door DS Design Studio Paris, onderscheidt zich volgens de kenners met zijn proporties en imposante uitstraling, zowel van binnen als van buiten. De Most Beautiful Car of the Year is de zevende onderscheiding die DS Automobiles in ontvangst heeft mogen nemen bij de laatste acht Festival Automobile Internationals.

De DS 4 is de belichaming van de nieuwe generatie design van DS Automobiles. De DS 4 is verfijnd, hightech en combineert een charismatisch exterieurdesign met een puur interieurdesign met ‘handgemaakte’ details. Sinds 2006 wordt op het Festival Automobile International ieder jaar de prijs Most Beautiful Car of the Year uitgereikt, samen met vele andere prijzen.

Thierry Metroz, Design Director van DS Automobiles: “De onderscheiding Most Beautiful Car of the Year is een grote beloning voor het team dat de DS 4 heeft vormgegeven. Dat zijn meer mensen dan alleen die van de DS Design Studio Paris. Al voordat de eerste lijn op papier werd gezet hebben we twee jaar lang samen met onze ingenieurs gewerkt aan het technische platform. Toen we begonnen aan het creatieve proces hadden we bijzonder veel vrijheid. De vorm van de DS 4 is geïnspireerd op die van de DS Aero Sport Lounge, die vorig jaar eveneens werd onderscheiden op het Festival Automobile International. De vorm van de auto is uniek in het segment en heeft niet eerder vertoonde proporties. Het design is sportief, erg gespierd, compact en grote wielen maken daarvan deel uit. Hij blijkt tegelijkertijd aerodynamisch, efficiënt en charismatisch.”

DS Automobiles heeft al vaker een onderscheiding op het Festival Automobile International in ontvangst mogen nemen en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst:

DS 4: Most Beautiful Car of 2022
DS Aero Sport Lounge: Grand Prize Most Beautiful Concept Car 2021
DS 7 Crossback E-Tense 4×4 300: Grand Prize of Advertising 2020
DS 3 Crossback: Finalist Most Beautiful Car of 2019
Jean-Éric Vergne: Grand Prize of the 2019 Festival
DS 7 Crossback: Grand Prize Most Beautiful Interior 2018
Only You: Grand Prize Creativ’Experience 2017
DS Divine: Special Jury Grand Prize 2015

DS Automobiles wordt gedreven door de Spirit of Avant-Garde en ondersteund door de uitzonderlijke heritage van de DS die in 1955 werd geïntroduceerd. Het in 2014 gelanceerde merk heeft als doel de Franse luxe savoir-faire in de auto-industrie te doen herleven. DS Automobiles is een van de premium merken van Stellantis.

Wat vind jij van de mooiste auto van 2022?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram