Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022

Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022 Aventador Urus Huracan EV

Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022

Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022, in navolging van het arriveren van hybride supercars.

Lamborghini heeft plannen aangekondigd om dit jaar vier nieuwe auto’s uit te brengen, waaronder twee nieuwe versies van zowel de Huracán als de Urus SUV.

Volgens CAR’s interview met Stephan Winkelmann, CEO van Automobili Lamborghini, zullen de komende 2022-voertuigen de laatste productieauto’s van de automaker zijn die volledig worden aangedreven door interne verbrandingsmotoren.

Hoewel er geen exacte details zijn onthuld, wordt verwacht dat een van de Huracáns een rally-geïnspireerd model zal zijn op basis van het V-10-aangedreven 2019 Sterrato-concept, zoals in dit artikel afgebeeld. De tweede zal ondertussen naar verluidt een nieuwe, krachtige variant zijn van de STO. De Urus krijgt ook zijn allereerste update, die nieuwe facelifts en prestatie-upgrades belooft.

Vooruitkijkend, zal Lamborghini in 2023 zijn elektrificatieplannen opvoeren met de opvolger van de Aventador, met een plug-inhybride die zijn brul behoudt dankzij een atmosferische V12-motor. Snellen we vooruit naar 2024, dan zullen de Urus en Huracán ook worden omgebouwd tot plug-in hybrides “die de CO2-uitstoot van 2025 tot vandaag met ten minste 50 procent zullen verminderen”, aldus Winkelmann.

“Het zijn drie verschillende motoren: de Urus heeft de V8, de Aventador zal een V12 hebben, en voor de Huracán maken we nog niet bekend welk type motor het gaat worden, maar het is een compleet nieuwe motor die niets gemeen heeft met de Urus of Aventador-motor”, vervolgde Winkelmann.

De luxe automaker heeft ook plannen om uiteindelijk een volledig elektrisch “4e model” uit te brengen, Lamborghini’s eerste EV. Op de vraag of hij zich zorgen maakte over de terugslag, antwoordde Winkelmann: “Mensen zijn in beweging. Het gaat er niet om wat ze vandaag denken, het gaat om wat ze zeggen als de dingen klaar zijn. Dit is naar mijn mening van het grootste belang voor het succes van een bedrijf als het onze.”

Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022 Aventador Urus Huracan EV

Lamborghini kondigt vier nieuwe modellen aan voor 2022 Aventador Urus Huracan EV

Post a Comment

#Volg ons op Instagram