Ford onthult met 400 pk Bronco Raptor een hardcore offroader

Ford Bronco Raptor nederland

Ford onthult met 400 pk Bronco Raptor een hardcore offroader

De 400 pk sterkte Ford Bronco Raptor is een hardcore offroader. Of, wanneer en voor welke prijs de SUV in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onbekend.

Ford Bronco Raptor nederland

Ford’s gloednieuwe Bronco Raptor is onthuld. En hoewel de Bronco al een formidabele concurrent was voor SUV’s als de Jeeps, Mercedes-AMG G63 en nieuwe Land Rover Defender, heeft hij nu een revisie ondergaan bij Ford Performance – verantwoordelijk voor de F-150 Raptor – om de Bronco Raptor te creëren, een op Ultra4 Racing geïnspireerde machine die wordt aangedreven door de exclusieve twin-turbo drie-liter EcoBoost-motor van het Amerikaanse automerk, goed voor ongeveer 400 pk .

Met een Raptor HOSS 4.0 raceklaar ophangsysteem, een volledig boxed, zeer sterk stalen frame en standaard 37-inch all-terrain banden, en in combinatie met het feit dat de Raptor ongeveer 25 cm breder is dan een vierdeurs Bronco, is deze SUV voorbestemd om de meest capabele offroader op de markt te worden.

“We moesten de Bronco Raptor bouwen – het is ons ultieme voertuig voor hardcore offroad-enthousiastelingen die iets meer willen”, zegt Carl Widmann, hoofdingenieur van Ford Performance. Hij voegde eraan toe: “Net als de Ultra4 woestijnracetrucks, verovert de ‘Raptor van SUV’s’ woestijnduinen op snelwegsnelheden en is hij uitgerust met offroad-technologie en hardware op competitieniveau.”

Met dit in gedachten heeft Ford de spoorbreedte vergroot, nieuwe aandrijfassen en assen toegevoegd en een grotere bodemvrijheid van zo’n 33 cm gekregen, ongeveer 10 cm meer dan een basismodel met vier deuren. De esthetiek en de mogelijkheden van de auto worden nog eens versterkt door twee door Ford Performance ontworpen 17-inch x 8,5-inch Beadlock-compatibele wielen, intercooling- en luchtinductiesystemen die zijn gemaakt om hetere en zwaardere omstandigheden te bedwingen, en er zijn zeven rijmodi beschikbaar afhankelijk van wat je wilt doen in de Bronco Raptor.

Ford Bronco Raptor nederland

Paul Wraith, ontwerpchef van Bronco, zei over het uiterlijk: “Als de meest badass Bronco tot nu toe, is het ontwerp van de Bronco Raptor extreem. Het is gespierd, met behoud van een onderliggende eenvoud, met prestatiegerichte details die alleen zijn toegevoegd voor uitstekende prestaties op hoge snelheden.” De voorkant oogt zeker dreigender met LED-verlichting, de motorkap is gebeeldhouwd, de spatborden zijn meer uitlopend, waarbij de algehele look ervoor zorgt dat de Bronco Raptor er inderdaad erg goed uitziet.

De Ford Bronco Raptor is vanaf maart te bestellen in de VS, maar release-informatie of prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend.

Ford Bronco Raptor nederland

Ford Bronco Raptor nederland

Ford Bronco Raptor nederland

Ford Bronco Raptor nederland

Ford Bronco Raptor nederland

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram