TRAILER: Naam nieuwe ‘The Lord of the Rings’-serie en premièredatum zijn bekend

The Lord of the Rings The Rings of Power nieuwe serie amazon prime 2022

TRAILER: Naam nieuwe ‘The Lord of the Rings’-serie en premièredatum zijn bekend

De nieuwe The Lord of the Rings-serie heet The Lord of the Rings: The Rings of Power en gaat op 2 september 2022 in première bij Amazon Prime Video.

Prime Video’s langverwachte nieuwe The Lord of the Rings-serie komt dit jaar uit en heeft eindelijk een officiële titel. Je kunt The Lord of the Rings: The Rings of Power vanaf 2 september 2022 kijken bij de streamingdienst.

De volledige titel van de serie is vandaag onthuld middels een trailer in typische stijl. We zien een live-action splendor, waarbij de titel wordt gesmeed uit echt gesmolten metaal dat als vurige rivieren door handgesneden houten ravijnen stroomt om de zilverkleurige letters te vormen. De betekenis achter de ondertitel zal niet verloren gaan voor fans van J.R.R. Tolkien. Het is namelijk een voorbode van een episch verhaal dat de belangrijkste gebeurtenissen uit Tolkiens Tweede Tijdperk aan elkaar last, het smeden van de iconische ringen.

Waar gaat The Lord of the Rings: The Rings of Power over?

The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde naar het scherm. Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

“Dit is een titel waarvan we ons voorstellen dat hij zou kunnen leven op de rug van een boek net als J.R.R. Tolkien’s andere klassiekers. The Lord of the Rings: The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Numenor, en de laatste alliantie van Elfen en Mensen”, aldus showrunners J.D. Payne & Patrick McKay. Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien – maar voordat er één was, waren er velen… en we zijn verheugd om het verhaal van hen allemaal te delen.”

Wanneer komt The Lord of the Rings: The Rings of Power uit?

Het drama met meerdere seizoenen gaat wereldwijd in meerdere talen exclusief op Prime Video in première op vrijdag 2 september, met wekelijks nieuwe afleveringen.

Ga jij The Lord of the Rings: The Rings of Power kijken?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram