Is Hankook’s i-Flex de toekomst van luchtloze banden?

hankook i flex airless tire autoband zonder lucht concept hyundai ces 2022

Is Hankook’s i-Flex de toekomst van luchtloze banden?

Is de Hankook i-Flex de toekomst van luchtloze banden? De innovatieve autoband zonder lucht was te zien bij Hyundai’s plug-and-drive-concept op CES 2022.

hankook i flex airless tire autoband zonder lucht concept hyundai ces 2022

Airless-banden, autobanden zonder lucht, zijn niet nieuw – o.a. Michelin droeg reeds een steentje bij – maar dat weerhoudt Hankook er niet van om te onderzoeken wat er mogelijk is als het gaat om het opnieuw uitvinden van het wiel. Maak kennis met de nieuwe i-Flex-band.

De i-Flex debuteerde op CES 2022 te zien bij een conceptueel Hyundai plug-and-drive-model, maar het zijn de banden zelf die alle aandacht hebben getrokken. Als je last hebt van trypofobie, kijk dan weg, want de i-Flex heeft een cilindrische reeks van biometrisch ogende gaten die met elkaar verbonden zijn om structuur te bieden aan de buitenband van de band, die 10” groot is, met een diameter van 400 mm en een breedte van 105 mm, gemaakt voor het bovengenoemde conceptvoertuig.

De luchtloze band is de perfecte technologische vooruitgang aangezien de auto-industrie voor autonoom blijft gaan – hij kan niet lek raken en vereist minder onderhoud, waardoor hij perfect is voor zelfrijdende auto’s. De celstructuur, vergelijkbaar met die van het DNA van een levend organisme, biedt een betere schokabsorptie dan een gewone band en biedt tegelijkertijd een hoge mate van stabiliteit.

Bekijk de Hankook i-Flex-band bovenaan en laat weten of jij denkt dat we deze autoband zonder lucht in de nabije toekomst op de massamarkt gaan zien.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram