Jetson heeft een vliegende auto gemaakt die 100 km/u per uur vliegt en geen vliegbrevet vereist

Jetson ONE elektrische vliegende auto

Jetson heeft een vliegende auto gemaakt die 100 km/u per uur vliegt en geen vliegbrevet vereist

Jetson heeft een vliegende auto gemaakt die 100 km/u per uur vliegt en geen vliegbrevet vereist. De elektrische Jetson ONE is nu te bestellen.

De Zweedse startup Jetson heeft een persoonlijk elektrisch luchtvaartuig ontworpen waarvoor geen vliegbrevet vereist is. Maak kennis met de Jetson ONE, een compacte, futuristisch ogende vliegende auto met een topsnelheid van 100 kilometer per uur en acht elektromotoren die samen 102 pk genereren.

En volgens de regels van de Amerikaanse Federal Aviation Administration “is er geen vliegbrevet vereist om met de Jetson te vliegen, omdat hij minder dan 250 pond (ongeveer 115 Kg) weegt en een topsnelheid heeft van minder dan 55 zeemijl per uur”, meldde CNET in een interview met de oprichters van Jetson, Peter Ternström en Tomasz Patan.

Het voertuig van aluminium en koolstofvezel, dat wordt bestuurd via een joystick met drie assen, stijgt verticaal op en kan een continue 20 minuten zijn gang gaan. De ONE beschikt over veiligheidsmaatregelen zoals noodbedieningen, een ballistische parachute en de mogelijkheid om door te kunnen vliegen bij het verlies van één motor.

Ternström en Patan begonnen in 2018 aan het voertuig te werken. Ze hebben al 163 pre-orders voor de Jetson ONE ontvangen en zijn uitverkocht voor de rest van 2022.

Jetson accepteert momenteel wel bestellingen voor de Jetson ONE die in 2023 wordt geleverd, geprijsd op $ 92.000, omgerekend zo’n € 81.000. Het voertuig arriveert in een gedeeltelijk gemonteerde staat en vereist dat de eigenaar de bouw voltooit, hoewel het bedrijf zegt dat er geen speciaal gereedschap voor nodig is.

Fotocredit: Jetson

Post a Comment

#Volg ons op Instagram