BMW introduceert warmtegevoelige lak die van kleur verandert voor de iX

BMW iX warmtegevoelige van kleur veranderende lak

BMW introduceert warmtegevoelige lak die van kleur verandert voor de iX

BMW introduceert warmtegevoelige van kleur veranderende lak voor de iX. Check hoe de kleur van grijs naar wit verandert en weer terug in een verloopeffect.

BMW iX warmtegevoelige van kleur veranderende lak

Terwijl BMW de wereld van elektrificatie blijft verkennen, wil het ook de manier waarop we naar auto’s kijken volledig veranderen. Dit blijkt uit de van kleur veranderende lak die onlangs op zijn iX debuteerde.

Na de onthulling van zijn eersteklas iX M60 en de iX xDrive 50 die begin vorig jaar op de markt kwamen, blijft BMW zijn EV’s ontwikkelen om tot de beste, zo niet de beste, te behoren. Om hieraan bij te dragen krijgt de iX nu wellicht ook van kleur veranderende verf die reageert op warmte.

Volgens een persbericht maakt de carrosserie van de auto gebruik van elektroforetische technologie, E Ink genaamd, die op verzoek van de gebruiker van kleur kan veranderen. Wanneer gestimuleerd door elektrische signalen, brengt de speciaal ontwikkelde lichaamspakking verschillende pigmenten naar het oppervlak, wat leidt tot een kleurverandering.

“Digitale ervaringen zullen in de toekomst niet alleen beperkt blijven tot displays”, zegt Frank Weber, lid van de raad van bestuur van BMW AG. “Er zal steeds meer een versmelting zijn van het echte en het virtuele. Met de BMW iX Flow brengen we de carrosserie tot leven.”

Het bedrijf noemt de technologie “extreem energiezuinig” en zegt dat er geen energie voor nodig is om de gekozen kleurstatus constant te houden. “Stroom vloeit alleen tijdens de korte kleurveranderingsfase”, legt men uit.

Vastgelegd door de Twitter-gebruiker @Out_of_Spec, zien we BMW de nieuwe technologie ‘in het echt’ showen. Beginnend als grijs, lijken de panelen van de auto vrijwel onmiddellijk te veranderen in effen wit, voordat wordt getoond hoe elk paneel langzamer kan veranderen en een gradiënteffect kan creëren.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram