Sony onthult ’s werelds eerste QD-OLED 4K-tv voor consumenten

Sony Master Series A95K QD-OLED 4K-tv

Sony onthult ’s werelds eerste QD-OLED 4K-tv voor consumenten

Sony onthult ’s werelds eerste QD-OLED 4K-tv. De nieuwe Sony Master Series A95K moet later dit jaar verkrijgbaar zijn in de winkel.

Tijdens CES 2022 heeft Sony zijn Master Series A95K, ’s werelds eerste QD-OLED 4K-tv voor consumenten, onthuld. De nieuwe televisie zal later dit jaar in zowel 65-inch als 55-inch maten verschijnen.

Het bedrijf belooft dat de nieuwe tv verbeterde kleur- en kijkhoeken zal bieden in vergelijking met bestaande, conventionele OLED-tv’s, waarvan momenteel bekend is dat ze de beste beeldkwaliteit produceren. Terwijl typische OLED-displaypanelen vertrouwen op een gele en blauwe OLED-compositie om “wit” licht te produceren, gebruikt de A95K een bijgewerkte productiemethode die een blauwe OLED-basislaag combineert met kwantumdots in rood en blauw, wat het apparaat zijn “QD” geeft. naam.

Het bijgewerkte systeem biedt volgens het bedrijf voornamelijk diepere en meer verzadigde kleuren in heldere gebieden, terwijl OLED-tv’s in die gebieden doorgaans wittere en minder levendige kleuren produceren. Bovendien produceert het QD-OLED-scherm levendigere kleuren aan beide zijden van het scherm, waardoor een groter kijkbereik mogelijk is.

Het is belangrijk op te merken dat Samsung in de loop van meerdere jaren ook een QD-OLED-scherm heeft ontwikkeld (dat ergens tussen de OLED- en MicroLED-schermen van het merk zou belanden), hoewel het ontwerp van Sony dit jaar als eerste aan consumenten wordt verkocht.

Het ontwerp zelf heeft vier HDMI-ingangen, waarvan twee met HDMI 2.1-mogelijkheden en een kenmerkende standaard met aanpasbare “voor” en “achter” -posities, naast verschillende andere specificaties. Prijsdetails zijn nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de QD-OLED 4K-tv van Sony.

Sony Master Series A95K QD-OLED 4K-tv

Post a Comment

#Volg ons op Instagram