Drie momenten waarop je merkt dat je toch niet helemaal klaar bent voor het volwassen leven

Drie momenten niet klaar voor volwassen leven

Drie momenten waarop je merkt dat je toch niet helemaal klaar bent voor het volwassen leven

Drie momenten waarop je merkt dat je toch niet helemaal klaar bent voor het volwassen leven. Zijn deze punten herkenbaar voor jou?

Drie momenten niet klaar voor volwassen leven

Tuurlijk, met die studententijd ben je al lang klaar. Je hebt die vaste baan binnen, en dat stabiele saldo op je rekening doet je veel goeds. Toch kunnen er genoeg momenten zijn waarop je merkt dat je, ondanks alles, niet helemaal klaar bent voor dat échte volwassen leven. Wedden dat je je hierin kunt herkennen? Wij in ieder geval wel!

Kids

Ja ja, op een gegeven moment zul je er toch aan moeten geloven  – of niet, dat is jouw keuze. Mocht je besluiten van wel, dan is wel handig als je in een stabiele relatie zit en je er wel degelijk klaar voor bent om kleine kids op te voeden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in je kleine studio een koter op moet voeden en tussen al je afwas en bergen . Een kind verschonen is namelijk best een grote uitdaging.

Belasting

Of je nu in loondienst werkt of als ZZP’er fungeert, de Belastingdienst heeft aan het einde van het jaar een paar vragen voor je. En als we zeggen een paar, bedoelen we dat je er hoogstwaarschijnlijk een hele avond (al dan niet meer tijd) aan kwijt bent. En op zulke momenten kunnen we, jawel, wel eens verlangen naar die goeie oude studententijd.

Elke avond voor jezelf koken

Ah, weet je nog, “vroeger”? Toen je moeder – of vader, laten we even met de tijd mee gaan – nog elke avond voor jouw avondmaal in de keuken stond? Ja, die is inmiddels wel voorbij. Helaas sta je nu zelf elke avond in de keuken om een maaltijd voor jezelf en wellicht je misses te prepareren. Dat wil zeggen, als je niet elke avond toegeeft aan de luiheid en keer op keer eten bestelt.

Zeggen bovenstaande drie zaken jou helemaal niks, dan doe je of iets goed, of je bent nog aan de beurt. Hoe dan ook, houd vertrouwen en geniet van alle mooie dingen in het leven. Ook in 2022!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram