Goede voornemens: Met deze geweldige (én populaire) sporten behaal jij je doelen makkelijker

Goede voornemens roundnet sporten

Goede voornemens: Met deze geweldige (én populaire) sporten behaal jij je doelen makkelijker

Wat zijn jouw goede voornemens? Met deze geweldige (én populaire) sporten behaal jij je doelen op het gebied van fit zijn en een sportievere levensstijl.

Goede voornemens roundnet sporten

Veel bewegen en afvallen, of zelfs fanatiek gaan sporten; we nemen het ons eind december allemaal voor, maar daar blijft het vaak bij. In januari hebben we het weer druk met van alles en nog wat, en staat de sportschool niet óf onderaan het prioriteitenlijstje. Wellicht is de sportschool gewoon niet jouw ding en ben jij op zoek naar de sport waar jij moeiteloos je sportkleding voor uit de kast trekt. Hier een rijtje waarvan wij denken dat dat nu precies het geval zal zijn. 

Roundnet 

Roundnet, ook wel spikeball genoemd, is dé sporttrend van 2021. Je kunt de sport buiten met z’n vieren spelen, op een grasveld of in het zand, en is daarom ongekend populair geworden tijdens de lockdowns. Speel je het spel competitief, dan kan je het zien als een serieuze workout. De regels zijn simpel en lijken erg op volleybal. Je moet de bal per team binnen drie contacten op de minitrampoline zien te krijgen. Je mag de bal niet dragen, vasthouden en met slechts één hand aanraken. Een absolute topper om met je vrienden te spelen, wanneer je even flink wilt zweten.

Goede voornemens roundnet sporten

Bossaball 

Denk aan luchtkussens, trampolines, voetbal, gymnastiek en volleybal, en je hebt bossaball. Het is een spel waarbij je vooraf wellicht nog eerst nog even het overzicht van zorgverzekeraars wilt bekijken, want met deze sport dien je de nodige acrobatische bewegingen te beheersen om de bal te gooien. Niets is namelijk in dit spel te gek; salto’s, flikflaks, noem maar op. Je speelt het spel in twee teams, dus nodig je beste vrienden ervoor uit, sluit allemaal die zorgverzekeringen af en vind een bossaball-locatie bij jou in de buurt. Er is er inmiddels in elke provincie wel eentje te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bossaball International (@bossaball)

Padel 

Dat padel razendpopulair is, is nog een understatement. Iedereen is gek op padel (pa-dèl), het broertje van tennis en squash. Door de laagdrempeligheid is het uitgegroeid tot een gigantisch succes en de padelbanen schieten als paddestoelen uit de grond. Je slaat de bal net als bij tennis over het net en tegen de vloer, maar ook tegen de glazen wanden die om het speelveld staan. Je krijgt daardoor langere rally’s en dus extra veel speelplezier. Het is een absolute fullbody workout, waarmee je na een intens potje makkelijk 500 calorieën kan verbranden.

Welke van deze sporten zie jij wel terugkomen binnen jouw goede voornemens?

Goede voornemens padel sporten

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram