KERSTCADEAUTIP: Op safari in je eigen achtertuin met een wildlife camera

wildlife camera kopen wildcamera

KERSTCADEAUTIP: Op safari in je eigen achtertuin met een wildlife camera

Op safari in je eigen achtertuin met een wildlife camera? Bewegende dieren vastleggen was nog nooit zo makkelijk met de wildcamera.

wildlife camera kopen wildcamera

Bij een wildlife camera denk je misschien gelijk aan het fotograferen van The Big 5 op safari, maar ook dichterbij huis kan het een enorme uitkomst zijn. Het vastleggen van bewegende wilde dieren, zeker in het donker, is namelijk best lastig. Een wildcamera is daarvoor de perfecte oplossing. Het is trouwens ook een geweldig kerstcadeau!

Ben je bang dat je uren in de struiken moet liggen om dat perfecte shot te maken? Geen zorgen, wildlife camera’s kun je vaak ophangen. Je kunt de camera dus rustig een nachtje in het bos laten en het de volgende dag ophalen. De camera maakt alleen een foto of video als er beweging is. Tevens handig voor in je eigen achtertuin als je bijvoorbeeld last hebt van ongedierte. ’s Nachts leggen de camera’s beelden vast met een infrarood-camera zodat ook in het donker de dieren goed op beeld te zien zijn.

Een van de vele voordelen van een wildlife camera is dat alles precies vastgelegd kan worden op het moment dat de dieren zich in het bereik van de camera bevinden. Hoe werkt dit precies? De camera’s maken gebruik van een infrarood- en bewegingssensor. De laatste heeft een specifiek bereik dat wel op kan lopen tot tientallen meters. Wildcamera’s kunnen zowel overdag als ’s nachts beeld vastleggen. Het instellen van de start- en eindtijd waarin de camera opnames maakt kun je zelf instellen. Dit loopt uiteen van een seconde tot een uur. De camera’s kunnen vanzelf overschakelen van dag naar nacht, en daardoor kunnen opnames gewoon doorlopen.

wildlife camera kopen wildcamera

De camera’s zijn er in alle soorten en maten. Maar waar moet je op letten als je over gaat tot een wildcamera kopen? Je wilt natuurlijk dat het zo kort mogelijk duurt voordat de camera daadwerkelijk een opname start; dit noemen we de reactiesnelheid. In een fractie van een seconde heeft de camera dieren gedetecteerd en vastgelegd. De kwaliteit van het beeld is afhankelijk van het type camera. Dit heeft onder andere te maken met het aantal megapixels, dat uiteen kan lopen van enkele tot tien of meer. Iets anders om op te letten is of een camera ‘no glow’ bevat. Hierdoor is het infrarood licht niet zichtbaar voor dieren en hoef je dus niet bang te zijn dat je ze stoort of afschrikt.

Welke wildlife camera bij jou past is helemaal afhankelijk van wat je wilt vastleggen. Zo zijn er grote camera’s beschikbaar of juist kleintjes, bijvoorbeeld speciaal voor het vastleggen van vogels. Als je het echt goed wil aanpakken kun je ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld extra bewegingssensoren, waardoor je een nog groter gebied kunt bereiken. Ook zijn er camera’s met een live videofunctie.
Het is misschien even een zoektocht maar als je de camera vindt die perfect bij jouw behoeftes past wil je nooit meer terug! Beginnen je handen al te jeuken om aan de slag te gaan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram