Thuis en op werk ergonomisch werken dankzij de Kensington Smartfit-collectie

Kensington Smartfit

Thuis en op werk ergonomisch werken dankzij de Kensington Smartfit-collectie

Thuis en op werk ergonomisch werken kan dankzij de Kensington Smartfit-collectie. Ontdek alle accessoires en voorkom of verminder fysieke klachten.

Kensington Smartfit

Als het goed is lijdt onze productiviteit niet onder thuiswerken. Of we nu aan tafel werken, op de bank of zelfs vanuit bed, we weten wat we moeten doen en pakken onze verantwoordelijkheid. Hier ligt echter een probleem op de loer. Nee, niet bij je verantwoordelijkheid pakken, maar wel de wijze waarop we dit doen. Op de werkvloer kun je namelijk al fysieke klachten ervaren omdat je niet ergonomisch zit en werkt, maar thuis is het risico een stuk hoger door bijvoorbeeld urenlang vanaf de eettafelstoel te werken. Hoe lossen we dit op?

Gelukkig zijn er nu hele eenvoudige manieren om de werkhouding thuis en op werk te optimaliseren. Minder last van de rug, nek, pols en andere zaken na een lange werkdag? Met de juiste ergonomische accessoires voorkom je een hoop en kun je bestaande klachten verminderen. Zorg goed voor lijf en leden, en lees mee over de Kensington Smartfit-collectie.

Ergonomisch werken met Kensington Smartfit

Nu we steeds meer hybride gaan werken, een mix van op kantoor en thuis, wordt het nog belangrijker om een goede thuiswerkplek in te richten. Wie te lang in een verkeerde werkhouding actief is gaat echt ernstige pijnklachten ontwikkelen. Ergonomische producten verbeteren je houding en zijn daarom een waardevolle investering in zowel gezondheid en productiviteit. Met de Kensington SmartFit-collectie, die bestaat uit ergonomische werkplekaccessoires, doe je jezelf een groot plezier. Mocht je nog een cadeautip nodig hebben voor jezelf of een dierbare, dan ben je nu wijzer.

Optimale werkhouding

Een optimale werkhouding betekent in de praktijk dat je beeldscherm op oogniveau staat, je voeten op de vloer staan en je pols en onderarm recht en evenwijdig lopen aan de vloer. Werk je op een laptop? Zorg dan dat je een laptopverhoger gebruikt, want deze zorgt dat je niet in een onnatuurlijke gebogen houding zit.

Ook het gebruik van een rugsteun kan veel rug- en nekklachten voorkomen. Een voetensteun op diens beurt zorgt voor een natuurlijke stressverlagende houding, terwijl een polssteun de kans op computergerelateerde rsi-klachten vermindert.

Kensington Smartfit

Afwisselend zittend en staand werken is overigens ook van belang, en dit kan simpel met behulp van een zit-stabureau. Dit is een stuk minder belastend voor het lichaam en stimuleert de productiviteit en concentratie. Natuurlijk is ieder lichaam echter anders, waarbij het dus van belang is om de juiste productinstelling te bepalen voor jouw optimale ergonomische houding. Met het Kensington SmartFit systeem kunnen we dit gelukkig eenvoudig zelf bepalen en instellen, zo ervaar je al snel.

Persoonlijk kleurenprofiel

Omdat een goede werkhouding iets persoonlijks is, wordt rekening gehouden met jouw profiel. Hoe? Je hoeft slechts jouw persoonlijke kleurprofiel te bepalen aan de hand van de grootte van je hand, waarna je de instelling kiest die met deze kleur correspondeert.

Kensington Smartfit handprofiel Het Kensington SmartFit-systeem is namelijk gebaseerd op de relatie tussen de grootte van je hand en de lengte van het lichaam. Het bijbehorend kleurensysteem bestaat uit vier verschillende profielen: rood, blauw, geel en groen. Je hoeft slechts je hand op het meegeleverde handdiagram te leggen om je persoonlijke kleurprofiel te bepalen. De goede kleur gevonden? Dan vind je zo de corresponderende en voor jou optimale instelling van de verschillende SmartFit producten.

Jouw werkplek is dus gemakkelijk op de juiste, ergonomische manier in te richten, zodat je binnenkort werkt vanuit de juiste houding en maximaal werkcomfort. Voorkom vervelende nek- of rugklachten en computergerelateerde rsi-klachten, én wordt zelfs nog productiever.

Kensington Smartfit in de webshop

Alle accessoires uit deze bijzonder fijne collectie aan ergonomische werkaccessoires zijn nu verkrijgbaar bij o.a. Coolblue, 123inkt en Bol.com De adviesprijzen vind je hieronder.

Kensington SmartFit Easy Riser Go laptopverhoger, vanaf €16,95
Kensington SmartFit Conform Rugsteun, €59,95
Kensington SmartFit Muismat met polssteun, €22,50
Kensington SmartFit Solemate Pro Voetensteun, €45,99
Kensington SmartFit Zit-stabureau, €435,-

Kensington Smartfit

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram