INSPIRATIE: Deze 4 Keukentrends 2022 zijn op komst

keukentrends 2022

INSPIRATIE: Deze 4 Keukentrends 2022 zijn op komst

Wat zijn de keukentrends 2022? Wij hebben 4 belangrijke 2022 trends voor keukens voor jullie op een rij gezet.

metalen keuken trends 2022

Aan het einde van ieder jaar kijkt men graag vooruit naar al het moois wat komt. Dit is zeker ook het geval als het gaat om onze woning en bijbehorend interieur. En stel je bent na de jaarwisseling van plan om de keuken eens grondig aan te pakken, wat zijn dan de keukentrends 2022 om rekening mee te houden?

Wij hebben 4 keukentrends 2022 voor jullie op een rij gezet ter inspiratie, waarbij we beginnen met een eigenlijk algemene trend. Deze positieve ontwikkeling zet zich gelukkig op allerlei vlakken voort, maar het is fijn dat het ook onze keuken heeft bereikt.

1. Duurzaamheid

We hebben het natuurlijk over duurzaamheid. Steeds bewuster maken we als consument zijnde keuzes, waarbij we bijvoorbeeld rekening houden met de impact die een aankoop heeft op het milieu. Dit kunnen we zeker ook doen als het gaat om de inrichting van onze keuken, of het nu om een design keuken gaat of niet. Zo zijn er merken die heel milieubewust te werk gaan, waarbij zowel de gebruikte materialen als de uiteindelijke productie heel gezond zijn ingevuld.

Het kan echter nog een stukje extra ‘groener’. Als alles in jouw keuken eigenlijk nog in perfecte staat verkeert, dan kun je er ook voor kiezen om alleen kastdeuren te vervangen, of ze zelfs alleen te voorzien van covers of een likje verf en lak. Denk er maar eens over na!

2. Pastelkleurige keukens

Dan een trend die zichtbaar is aan het oppervlak, namelijk het gebruik van pasteltinten in de keuken. In 2021 was er al sprake van een opkomst met dit kleurtype – een mooi contrast ten opzichte van de nog altijd populaire donkerkleurige keukens – en in 2022 zet deze ontwikkeling zich sterk voort. Als we kijken naar welke kleuren specifiek, dan zien we zandkleuren en groentinten, of zelfs zandgroen.

metalen keuken trends 2022

3. Metalen keukens

Als je fan bent van de industriële stijl, dan is deze keukentrend absoluut iets voor jou. De metalen keukens zullen in 2022 worden aangeboden in kleuren zoals brons, gun metal en goudtinten. Dit tijdloze design – van bijvoorbeeld een SieMatic keuken – kan een erg elegante eyecatcher zijn binnen bijvoorbeeld een iets donkerdere keukeninrichting. Of je nu voor echt metaal gaat of een edelstaallook, door houtwerk toe te voegen aan het geheel, zoals een werkblad of planken voor opslag, maak je de uitstraling iets minder strak en shiny.

4. Verfijnd hout

Waar grof en robuust de afgelopen perioden de dienst uitmaakten, daar is het nu de beurt aan het verfijnde hout. Chiquer en eleganter, is dit soort hout zachter aan het oog, maar net zo sterk. Denk bijvoorbeeld aan eucalyptushout, deze hardhoutsoort zal minder snel verkleuren omdat het relatief weinig olie bevat. Om het geheel ook weer niet te verfijnd te maken, kun je de keuken tevens voorzien van natuursteen of beton.

Welke van deze keukentrends 2022 zie jij wel zitten?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram