Waarop moet je letten bij de aankoop van een heren badjas?

tips heren badjas kopen

Waarop moet je letten bij de aankoop van een heren badjas?

Staat een nieuwe heren badjas kopen op de planning? Dan is het handig om op een aantal zaken te letten.

tips heren badjas kopen

De dagen worden korter en de avonden worden langer. Of je nu lekker op de bank ploft met een goede film of spannende serie, of net uit een warm bad of hete douche komt, wat is er in deze tijd van het jaar nou comfortabeler dan een fijne badjas?

Hoogste tijd voor het kopen van een nieuwe badjas heren ? Hier volgen drie tips om op te letten bij de aankoop van een goede badjas.

Tip 1: Kies een comfortabel materiaal
Je kunt natuurlijk kiezen voor zacht velours of juist glad satijn. Met biologisch katoen maak je een duurzame en bewuste keuze. Er is voor ieder wat wils. Het materiaal bepaalt natuurlijk voor een groot deel het draagcomfort van een badjas. Zo is de ene stof lekker warm (denk aan velours of fleece) en ademt katoen juist weer erg goed. Een andere zaak om rekening mee te houden is dat bepaalde stoffen, zoals bijvoorbeeld fleece, snel drogen. Dit is dan weer erg praktisch als je de badjas na een wasbeurt snel weer wilt kunnen dragen.

Tip 2: Ga voor een stijl die bij je past
Wist je dat ook badjassen meegaan met de mode? Uiteraard kun je bij een heren badjas kopen kiezen voor een standaard en tijdloos exemplaar, maar je kunt ook helemaal meegaan in de laatste trends wat betreft stijl en kleur. Op dit moment zijn felle prints helemaal in en er komt steeds meer keuze in heren badjassen.

Tip 3: De juiste kleur kiezen
Ga je voor praktisch of kies je gewoon wat je mooi vindt? Met een neutrale kleur zit je natuurlijk altijd goed. Koele kleuren en aardetinten werken rustgevend, terwijl felle kleuren juist een opwekkend effect hebben. Een lichte kleur is erg besmettelijk; niet ideaal als je graag in je badjas met een zak chips op de bank ploft. Maar weer wel erg praktisch als deze kleur overeenkomt met al je badhanddoeken. Je gooit namelijk alles tegelijk in de wasmachine en klaar is Kees.

Een badjas cadeau geven
Een badjas is het ideale cadeau voor de feestdagen. Comfortabel zittend, zal een goede badjas aanvoelen als een ware verwennerij. Wanneer je een badjas voor een ander koopt moet je er vooral op letten dat deze past bij de persoon aan wie je de badjas cadeau doet. Als je iemand erg goed kent, dan weet je misschien waar hij of zij de voorkeur aan geeft. Maar wil je een badjas die altijd goed is, kies dan voor een neutrale kleur en een praktische stof zoals katoen, want daarmee zit je vrijwel altijd goed.

Ga jij voor jezelf een nieuwe heren badjas kopen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram