HANDIG: Welk krachtvoer is geschikt voor mijn hond?

Welk krachtvoer voor mijn hond

HANDIG: Welk krachtvoer is geschikt voor mijn hond?

Welk krachtvoer kan ik het beste aan mijn hond geven? Lees mee en ontdek welk type krachtvoer geschikt is voor jouw hond.

Welk krachtvoer voor mijn hond

Veel mensen zijn graag actief met hun hond. Samen gaan ze lekker naar buiten om te wandelen, rennen, fietsen, trainingen te doen doen of ze laten de hond zelfs zwemmen. Niet alleen is het een groot plezier om dit samen met je hond te doen, het versterkt ook nog eens jullie band. Wanneer je echter regelmatig een lange wandeling maakt of fietst met de hond, dan is het aan te raden om meer aandacht te besteden aan de juiste voeding voor man’s best friend. Wil jij graag weten welk krachtvoer geschikt is voor jouw hond?

Als de hond regelmatig veel inspanning levert, dan is er krachtvoer, zoals Hills hondenvoer, nodig om te herstellen. Hieronder vertellen wij je wat voor voer actieve honden nodig hebben en wat je hen het beste na een activiteit kunt geven. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat hebben actieve honden nodig?

Honden die actief zijn hebben veel dierlijk proteïne (eiwitten) nodig, extra vitamines en mineralen en extra dierlijke vetten, wat je onder andere kunt vinden in Eukanuba hondenvoer. Ook moet het eten licht te verteren zijn voor de hond. Honden kunnen ook goed voer met een hoog vlees- of vis gehalte verteren, wat tevens geldt voor groenten en fruit. Sommige granen zijn wel verteerbaar, maar moeilijker dan vis, vlees, fruit of groenten. Gluten kan een hond trouwens minder goed verteren. Zorg dan ook dat het voer voor je trouwe viervoeter over voldoende en tevens juiste voedingsstoffen beschikt.

Wat geef je honden na een activiteit

Ben je actief geweest en heb je bijvoorbeeld een lange wandeling gemaakt met de hond, dan kun je hem of haar het beste na deze inspanning iets te eten geven. Je wilt niet nog uren wachten tot het avondeten wordt geserveerd. Zorg er dus voor dat je een goed tussendoortje voor de hond hebt waar veel proteïnen en vetten in zitten, maar let wel op dat er weinig koolhydraten in zitten. Geef bijvoorbeeld geen hondenkoekje met granen, gezien deze zoals eerder verteld moeilijk te verteren zijn.

Wat heeft een sporthond nodig?

Heb je een sporthond, dan dien je voeding te hebben met veel dierlijke eiwitten, voldoende dierlijke vetten en koolhydraten die over een lage glycemische waarden beschikken. Zorg er hierbij ook voor dat er geen graan in de voeding zit. Vrij simpel, als je maar oplet!

Wij wensen je succes bij de keuze voor het beste krachtvoer voor je hond.

Welk krachtvoer voor mijn hond

Post a Comment

#Volg ons op Instagram