Welke huidtypen zijn er allemaal en welke soort heb jij?

Welke huidtypen zijn er mannen

Welke huidtypen zijn er allemaal en welke soort heb jij?

Welke huidtypen zijn er allemaal en welke soort heb jij? Lees mee en ontdek welk huidtype jij hebt en wat de verschillen zijn per huidsoort.

Welke huidtypen zijn er mannen

Net zoals ieder mens anders is dan het andere, zoals beschikken we ook allemaal over een unieke huid. Ondanks de verschillen zijn er gelukkig wel diverse huidtypen geïdentificeerd, waardoor het gemakkelijker is om de huid te verzorgen. Heb jij al herkend welke huid jij hebt?

Iedere huid heeft zijn eigen natuurlijke kracht én gevoeligheid. Als je jouw huid wilt verzorgen, dan is het van belang om eerst te weten welk huidtype je hebt, zodat je kunt inspelen op de sterke en zwakke eigenschappen.

Welke huidtypen zijn er?

Droge huid

Deze huidsoort komt voor bij bijna een kwart van de mensen. De droge huid is vaak wat dunner, waarbij de poriën amper zichtbaar zijn en er relatief weinig talg wordt geproduceerd. Rimpeltjes en droogtelijntjes zijn veel voorkomende symptomen van de vochtarme huid, en het geheel voelt vak strak en ruw aan. De natuurlijke vochtigheidsgraad van de huid is onvoldoende en daarom is het snel geïrriteerd, en wordt het soms schilferig en rood. Vroegtijdige veroudering van de huid komt voor, dus verzorging is belangrijk. Je kunt dit bestrijden met skincare voor mannen met een droge huid.

Let wel, ondanks dat ze hetzelfde aanvoelen, namelijk droog, is er wel degelijk een verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid. De eerste is genetisch, vandaar ook is de huid overal droog, van handen tot hoofdhuid, en kun je louter bestrijden. Dit doe je met constante voeding, zoals de olierijke producten van merken als Obagi Nederland. De tweede, de gedehydrateerde huid, is louter vochtarm door bijvoorbeeld het klimaat, de seizoenen,, de levensstijl en voeding, en gebrekkige verzorging. Door goede verzorging en veranderingen in het dagelijks leven kun je dit probleem verhelpen.

Vette huid

Steevast een glimmende huid bij de neus, kin en het voorhoofd, ofwel de T-zone? Grote kans dat je een vette huid hebt. Bij dit huidtype zijn de poriën dermate vergroot, dat er sprake is van een overtollig talg. Mee-eters en puistjes zijn deze huidsoort niet onbekend, en de teint is over het algemeen wat flets en vaal. De vette huid is overigens wel dikker dan andere huidtypen, waardoor je minder snel rimpels krijgt en een jonger ogende huid behoudt.

Gevoelige huid

Huidverzorging voor mannen wordt bij dit huidtype wordt al een tikkeltje lastiger. Een overvloed aan zonlicht? Verkeerde dingen gegeten? De gevoelige huid reageert vrij snel en leidt tot ongewenste irritatie, zoals schilfers, vlekken en rode plekken. Ook de seizoensveranderingen zijn niet een stimulerende factor voor een goed ogende huid. Mannen met deze huidsoort moeten goed onderzoeken welk product geschikt is voor hun huid. Doe dit eventueel met een expert.

Gecombineerde huid

Een combinatie van de huidsoorten komt ook veel voor. Veelal een glimmende T-zone, maar wel droge wangen? Je hebt kennelijk een gecombineerde huid. Gelukkig is dit goed te verzorgen met de juiste producten voor de juiste plekken.

Normale huid

Misschien klinkt het na de huidsoorten hierboven bijna als een utopie, maar er is een normaal huidtype dat simpelweg zacht en soepel is. De poriën zijn hier niet onzichtbaar, maar niet verwijd. Deze huidsoort heeft een egale, matte glans. Herken jij jezelf niet in de huidtypen hierboven en heb je eigenlijk nergens last van, dan ben je waarschijnlijk gezegend met een normale huid!

Welk van deze huidtypen is hoogstwaarschijnlijk van toepassing voor jou? Als je dit weet, dan kun je pas echt goed aan de slag met jouw huidverzorging.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram