Whey Eiwit voor mannen: Goede aanvulling of niet?

whey eiwit mannen

Whey Eiwit voor mannen: Goede aanvulling of niet?

Is whey eiwit voor mannen een goede aanvulling of niet? Lees snel verder en ontdek of dit iets voor jou is in het dagelijks bestaan.

whey eiwit mannen

Wei-eiwit is een basisbestanddeel van zuivel, vooral voorkomend in de vorm van poeder. Het is typisch een product dat is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een hoge biologische waarde. Hierdoor wordt het gebruikt als supplement voor zowel menselijke als dierlijke voeding. Wel of niet handig voor jou?

Een studie gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association suggereerde dat het consumeren van wei-eiwit het risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker aanzienlijk kan verminderen.

Wei-eiwit heeft dus voordelen voor je gezondheid. Eiwit gebruik je o.a. als supplement voor gewichtsverlies. Het bevat alle 9 essentiële aminozuren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van whey eiwit als man?

Wei-eiwit is steeds populairder aan het worden. Vooral atleten maken er actief gebruik van. Whey-eiwit wordt zowel vloeibaar als in vaste (poeder) vorm gebruikt. Daarnaast is het zeer licht verteerbaar.

Het hebben van goede whey protein geeft je spieren meer voedingsstoffen en gezonde eiwitten die je helpen je doelen sneller te bereiken. Eiwitinname is belangrijk voor iedereen, maar het wordt nog belangrijker voor mannen omdat ze snel spieren moeten opbouwen na intensieve trainingen.

Door intensieve trainingen krijg je als man uiteindelijk minder calorieën binnen dan vrouwen gedurende de dag. De voordelen van het gebruik van wei-eiwit als man zijn dan ook overduidelijk – het helpt om sneller spieren op te bouwen en geeft je meer voedingsstoffen die nodig zijn voor energie en kracht gedurende de dag.

Waarin verschilt whey eiwit van andere eiwitten?

Het eiwit in whey is het belangrijkste bestanddeel van globuline en is een van de meest geconcentreerde eiwitten van de hoogste kwaliteit. De meeste eiwitten in voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en zuivelproducten zijn samengesteld uit twee hoofdtypen: globuline en albumine.

Globuline bestaat grotendeels uit een enkel eiwit. Dat heet ook wel globine of hemoglobine. Het staat bekend om zijn sterke roodoranje kleuring, die te zien is wanneer het samenklontert in de bloedbaan.

Albumine daarentegen is vaak veel lichter van kleur dan globuline, wat ook te danken is aan het kleinere formaat.

Wei-eiwit verschilt van andere eiwitten omdat het een hogere concentratie essentiële aminozuren bevat dan welk ander type eiwit dan ook, en bovendien een hoger gehalte aan vertakte aminozuren (BCAA’s) heeft dan andere eiwitten.

Hoe gebruik je whey eiwit?

Wei-eiwit is een van de meest populaire eiwitten op de markt, omdat het een reeks voordelen biedt, zoals helpen bij afvallen, het opbouwen van spieren en energie.

Shakes Smoothies, ijs, granenrepen en eiwitrepen zijn enkele methodes waarvoor wei-eiwit gebruikt is. Extra whey eiwit is een goede aanvulling op je dieet. Hiermee krijg je alle essentiële aminozuren binnen.

Bovendien gebruiken bodybuilders Eiwitsupplementen om sneller spiermassa te genereren.

Welke verschillende soorten whey zijn er?

In de afgelopen jaren is wei-eiwit voor velen een populaire keuze geweest. Het is een geweldige manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt om je trainings- en gewichtsverliesdoelen te ondersteunen.

Er zijn verschillende soorten wei-eiwit, waaronder wei-eiwitconcentraat, de zuiverste vorm van wei-eiwit. Als je van plan bent om het in een recept of drankje te gebruiken, is het belangrijk dat je onderscheid kunt maken binnen de verschillende whey eiwitten:

Er zijn 3 soorten whey eiwitten:

  1.       Whey Protein Concentrate (WPC),
  2.       Whey Protein Isolate (WPI) en
  3.       Ultra-gefilterd Whey Protein Concentrate (UWPC).

WPC is de meest voorkomende vorm van whey. Deze vorm gebruik je in veel verschillende vormen van eiwitrijk voedsel, zoals shakes, repen en poeders. WPI biedt hoge niveaus van vertakte aminozuren.

Waarom is het belangrijk om een hoogwaardige whey proteïne te kopen?

Voor mannen die spieren willen opbouwen en willen afvallen is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze een hoogwaardige whey proteïne kopen. Dit komt doordat het boordevol essentiële voedingsstoffen en mineralen zit en bovendien licht verteerbaar is.

Een hoogwaardig wei-eiwit voorziet het lichaam van aminozuren, en die zijn nodig voor het opbouwen van spieren, en tevens voor koolhydraten voor energie.

De kwaliteit van eiwitsupplementen wordt vaak aangeduid met het aminozuurprofiel. Een hoogwaardig whey-eiwitsupplement heeft een hoog percentage snelwerkende voedingsstoffen en een laag percentage middellange tot lange termijn werkende voedingsstoffen die een efficiëntere manier bieden om je te helpen gewicht te verliezen en spieren op te bouwen.

Hoe moet je whey eiwitpoeder bewaren?

Het is belangrijk om eiwitpoeder op de juiste manier te bewaren, zodat het voor lange tijd kan worden gebruikt.

De meest populaire manieren om eiwitpoeder te bewaren zijn in de vriezer of in de koelkast. De beste manier om het vers te houden is door het in een koelkast met ijsblokjes te bewaren.

De andere optie is om het in de vriezer te bewaren, waardoor je eiwitpoeder langer bewaard blijft dan wanneer je het op kamertemperatuur zou bewaren.

Als je geen koelkast hebt, dan is het bewaren van je wei-eiwitpoeder met ijsblokjes de beste manier om dat te doen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram