Tesla kondigt koolstof-keramische remmen aan voor Model S Plaid

Koolstof-keramische remmen Tesla Model S Plaid

Tesla kondigt koolstof-keramische remmen aan voor Model S Plaid

Tesla kondigt $20.000 kostende koolstof-keramische remmen aan voor de Model S Plaid.

Koolstof-keramische remmen Tesla Model S Plaid

De Tesla Model S Plaid is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende elektrische auto’s van dit moment, met een acceleratiesnelheid van 100 k/m MPH in 1,99 seconden en met het Nürburgring-ronderecord voor elektrische auto’s in bezit. Er was echter één ding dat dat het plezier minderde: zijn remkracht. Voor hen die een Plaid bezitten, vrees niet langer, want Tesla heeft een koolstof-keramisch remupgradepakket voor de EV aangekondigd.

Tesla beschrijft de remmen en vertelt: “Ontworpen voor de ultieme circuitervaring, is de Model S Plaid Carbon-Ceramic Brake Kit een compleet hardwarepakket dat maximale, zich herhalende remkracht levert tijdens high-performance rijden.” Perfect dus voor het lappen van de’ Ring.

De nieuwe kit bevat rotors van koolstof-siliciumcarbide die bestand zijn tegen hoge temperaturen en herhaaldelijk op het rempedaal drukken, terwijl je door de bochten vliegt. Ook zien we uit één stuk gesmede remklauwen met hoogwaardige remblokken en remvloeistof voor bij hoge temperatuur.

Remklauwen worden in het rood geserveerd, volgens de codekleur van de auto-industrie voor alles wat sportief is, en de remmen zijn alleen van toepassing op auto’s die zijn uitgerust met Tesla’s 21-inch ‘Arachnid’-wielen (meerprijs is € 4.800 in Nederland). De Tesla Model S Plaid Carbon-Ceramic Brake Kit kost $ 20.000, omgerekend zo’n € 17.721, en is internationaal beschikbaar vanaf medio 2022 via de Tesla Shop. Of dit ook betekent dat ze dan in Nederland leverbaar zullen zijn is nog onduidelijk.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram