CURAÇAO: Met haar internationale allure is het luxueuze Marriott Beach Resort een absolute must-visit

Marriott Beach Resort Curaçao review-

CURAÇAO: Met haar internationale allure is het luxueuze Marriott Beach Resort een absolute must-visit

Voor een serie reispublicaties reisden wij af naar de Caraïben. Wij ontdekten onder meer het luxe Marriott Beach Resort Curaçao voor een review.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Ben je toe aan een luxe vakantie naar Curaçao en zoek je het perfecte verblijf? Gelegen ten westen van Willemstad vind je een resort dat alle boxjes lijkt af te vinken, van wuivende palmbomen en privéstrand tot alle luxe faciliteiten die je maar kunt wensen. Kom in stijl volledig tot rust bij het vernieuwde Marriott Beach Resort.

Wie aan komt rijden bij het romantische Marriott Beach Resort kan niet anders dan direct onder de indruk zijn van de grootse entree. Omringd door veel groen, druipt de klasse van de grote, open lobby en lounge, met verhoogd uitzicht op het blauwe zwembad en de uitnodigende zee. Het aanzicht doet denken aan de prachtige, luxueuze Caribische resorts die je regelmatig in Hollywood-films tegenkomt, en voordat je de keycard voor de kamer in ontvangst hebt genomen aan de incheckbalie ben je stiekem al een beetje verliefd op Marriott’s nieuwe Beach Resort.

Ligging: Piscadera Baai

Voordat we inchecken, de kamer betrekken en alle faciliteiten ontdekken, is het goed om te weten dat dit fonkelnieuwe resort op nog geen kwartier van vliegveld Hato ligt. Sterker nog, wie na aankomst via de westelijke zijde wegrijdt bij het vliegveld, hoeft met de auto slechts enkele minuten in een rechte lijn zuidwaarts te rijden, richting de zee, waar het resort tussen blauw en groen in alle rust op je wacht.

Piscadera Baai heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld tot een geduchte concurrent voor de hotels en resorts ten oosten van hoofdstad Willemstad. Nieuwe resorts, zoals het Marriott Beach Resort spelen hier een belangrijke rol in. Dit heeft niet alleen te maken met de luxe en het strand aangeboden door deze specifieke vakantiebestemming, maar ook met de centrale ligging en de bereikbaarheid. De eerder genoemde korte afstand tot het vliegveld is zeer aantrekkelijk, maar dat geldt tevens voor de vijf minuten rijden naar Otrobanda, de westelijke helft van het centrum van Willemstad. Dit resort beschikt overigens op een eigen bushalte, te vinden op het beveiligde parkeerterrein.

Marriott Beach Resort Curaçao review

In Otrobanda vind je onder meer het gezellige Riffort, waar je restaurants en winkels vindt, en je gratis kunt parkeren in de garage. Oversteken naar Punda doe je simpel en snel te voet via de beroemde Koningin Emmabrug, ofwel de Pontjesbrug.

Wie naar het Westpunt wil rijden, met alle prachtige strandjes, wandelroutes en meer, zit vanaf Piscadera Baai binnen enkele minuten op de juiste weg. Je rijdt een stukje noordwaarts – over dezelfde weg als naar vliegveld Hato – en slaat dan linksaf richting het westen.

Wil je naar het populaire Mambo Beach ten oosten van Willemstad? Dan kun je de drukte en files vermijden door helemaal onderlangs, via Punda en Pietermaai, langs de kust oostwaarts rechtdoor te blijven rijden. Eveneens drukbezocht is Jan Thiel, dat op diens beurt alleen bereikbaar is via de vaak drukke Caracasbaaiweg. Let op, tijdens diverse dagelijkse spitsuren staat dit behoorlijk vast. Geduld is aan deze oostkant van Willemstad een schone zaak.

Qua dineren zit je uitstekend bij Marriott Beach Resort – komen we zo op terug – maar Piscadera Baai biedt nog meer. Zeer populair op alle lijstjes met reistips voor Curaçao is De Visserij. Dit restaurantje aan het water is wereldberoemd op het eiland vanwege zijn vers gevangen tonijn, gamba’s en wat al niet meer. En het mooie? Kost je een fractie van de prijzen die we in Nederland kennen. De meeste vakantiegangers eten hier minstens twee of drie keer, vandaar dat er tijdens lunchtijd en diner vaak een rij staat. Relax, het is de moeite waard. En niet vergeten, De Visserij is open van vrijdag tot maandag.

Naast De Visserij vind je Pirate Bay Beach Club en Restaurant. Het zal je niet verrassen dat alles hier in de stijl is van piraten, wat zorgt voor een uniek, ouderwets Caribisch sfeertje. Pizzeria Tomatoes betreed je trouwens via dezelfde ingang. De voeten plant je hier gerust in het zand terwijl je geniet van een adembenemende zonsondergang.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Lobby & lounge met uitzicht op de Harmony Pool en de zee

Vakantie bij Marriott Beach Resort Curaçao

Na een uitgebreide renovatie van maar liefst drie jaar, opende het elegante Marriott Beach Resort Curaçao haar deuren officieel in 2019. En zoals het een royaal beach resort betaamt, biedt ook dat van Marriott een fraai arsenaal aan kamertypes en faciliteiten.

Zeezicht voor twee

Het resort telt 336 recentelijk gerenoveerde kamers, die allen zijn voorzien van een kleurrijk interieur en fris, ruimtelijke stijl inrichting. Voorzien van een kingsizebed of 2 queensizebedden, ben je hier van alle gemakken voorzien. Een flatscreen-tv, Nespresso-apparaat, koelkastje, strijkfaciliteiten, aircondtioning, WiFi en schrijftafel dragen bij aan het comfort, en de blauw verlichte badkamer met inloopdouche nodigt uit voor een heerlijke douche na een lange dag. Elke kamer heeft een gemeubileerd balkon of terras.

Ons advies voor als je met z’n tweetjes bent? Kies voor een sea view-kamer op de begane grond – met een terras. Vanuit deze heerlijke tweepersoonskamer met kingsize of queensize bed loop je zo het strand op richting zee. Ontspannen doe je op het eigen terras met ligstoelen, onder de palmboom, precies gelegen voor de schuifpui van de kamer.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Sea View-kamer

Onze kamer zat overigens vlak naast de adults only pool gesitueerd, ook wel bekend als de Serenity Pooldeck. In dit zwembad voor volwassenen kun je in alle rust je baantjes zwemmen, waarbij het bad fraai overloopt in een mooie infinity pool met uitzicht op zee. Camera bij je?

Het uitgebreide, reguliere zwembad – op de wegwijzerbordjes Harmony pooldeck genoemd – wordt omringd door een fraaie tuin. Hier zijn kinderen uiteraard gewoon welkom om te zwemmen.

Beide zwembaden liggen aan het witkleurige strand en de lichtblauwe zee, en zijn daarom aangenaam voor hen die zee en zwembad graag afwisselen. Zoek je iets meer schaduw, dan hoef je vanaf je strandbedje en parasol slechts enkele meters te lopen om bij het zonneterras uit te komen. Installeer jezelf bijvoorbeeld in één van de cabana’s aan het zwembad.

Handig: Grote badhanddoeken kun je hier lenen.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Harmony Pool

Eten en drinken

Je zou in principe gedurende de gehele vakantie op het resort kunnen blijven, gezien het aanbod van restaurants en bars. Marriott’s Beach Resort Curaçao heeft namelijk alles tot in de puntjes verzorgd om jou ook de ultieme relaxvakantie te bieden als het gaat om lekker eten en drinken. Veel vakantiegangers zoeken natuurlijk een beetje het avontuur op en willen de talloze restaurants en bars die het eiland te bieden heeft ontdekken, maar het zou kunnen. Room service is ook mogelijk, just saying.

Het verblijf is in principe op basis van logies/ontbijt. Tussen 07:00 tot 11:00 is er de mogelijkheid om zeer uitgebreid te ontbijten, met een continental breakfast. Er is in het ontbijtgedeelte werkelijk voor ieder wat wils, inclusief een ware omelet station. Hier maakt het trouwens overal zeer vriendelijke personeel jouw omelet klaar naar jouw wens. Je kunt tijdens het ontbijt zowel binnen als binnen zitten.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Omelet Station

Lunchen, dineren en borrelen is op dit resort een feestje. De keuze is reuze, en het aanbod hierbinnen is uitstekend.

Çspice: Een fine dining restaurant en dat gerechten met lokale, Caribische en Zuid-Amerikaanse invloeden serveert. Dineer binnen of buiten op het terras met uitzicht op de Caribische Zee.

Izakaya Sushi Bar: Verse sushi en zeevruchten, met uitzicht op de pool en zee. Ontdek hier een ruime bier- en wijnselectie.

Zala Gastro Bar: Hier serveert men premium whisky’s, rum en lichte gerechten met Caribische flair. Borrelen op niveau.
Salty Iguana Ocean Grill: Geen tropische hotspot zonder grill. Ga hier voor de populaire hamburgers, pizza’s en sandwiches. Men serveert hier tevens lichte gerechten aan het zwembad gedurende de dag en in de avond vind je hier de signature cocktails.
Papiamento Marketplace: Staat een trip naar bijvoorbeeld de ruigere westkant van het eiland op de planning? Haal bij deze ‘grab & go’ verfrissende smoothies en gerechten voor lunch.

Lobby lounge: Voor een kopje koffie, diverse drankjes en cocktails met uitzicht zit je goed aan deze bar.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Faciliteiten

Enkele faciliteiten van het Marriott Beach Resort hebben we inmiddels benoemd, zoals de imposante lobby en lounge, en de zwembaden. Het resort biedt echter ook een wellnesscentrum en moderne fitnessruimte, met een uitgebreide selectie aan cardio-apparatuur, aquarobics, volleybal en yoga. In de nabijheid van het hotel bevindt zich trouwens ook een wandel- en joggingpad, en op het privéstrand vind je een uitnodigend volleybalveld.

Overdag is er een activiteitenprogramma en er is ook een ware Kids Club (4 t/m 11 jaar), waar diverse activiteiten georganiseerd worden voor de jonge gasten.

Wie wil duiken kan in de lobby terecht voor meer informatie. Piscadera Baai heeft diverse mogelijkheden en ook andere duiklocaties kun je vanuit dit resort gemakkelijk bereiken.

Parkeren is trouwens gratis voor gasten, waarbij het privéparkeerterrein 24/7 wordt bewaakt.

Marriott Beach Resort Curaçao review

Het volleybalveld ligt precies voor het terras van de kamer

Nu boeken bij Marriott Beach Resort Curaçao

Wij zijn absoluut tot rust gekomen en het resort heeft in tegenstelling tot andere uitstekende vakantiebestemmingen op het eiland iets unieks. Het voelt namelijk niet alleen heerlijk Caribisch aan, maar beschikt daarnaast over een vleug flair en luxe die doen denken aan de luxueuze, Amerikaanse resorts op bijvoorbeeld Aruba. De sfeer hier is echt anders dan bijvoorbeeld bij de resorts ten hoogte van Jan Thiel.

Dankzij de uitstekende ligging is het Marriott Beach Resort een ideale uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Tel hier de prachtige kamers, faciliteiten en uitstekende service bij op, en je kunt niet anders concluderen dat zowel jonge gezinnen, stellen als vrienden hier met een gerust hart kunnen boeken.

Een zonvakantie boeken bij Marriott Beach Resort Curaçao boeken is nu extra voordelig. De gemiddelde vanafprijs per nacht ligt hier normaliter rond de € 240, maar op het moment van schrijven boek je al last minute 9 nachten vanaf slechts € 999 per persoon. inclusief vlucht.

Wanneer ga jij op vakantie naar Curaçao? Creëer alvast wat voorpret met onze fotodump hieronder.

Marriott Beach Resort Curaçao review-

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Marriott Beach Resort Curaçao review

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram