Het ideale cadeau: een adventsbox voor mannen

Adventsbox voor mannen

Het ideale cadeau: een adventsbox voor mannen

Op zoek naar een cadeautip de man? Een adventsbox voor mannen kan een heel tof iets zijn om te geven en te krijgen, mits je de juist weet te vinden.

Adventsbox voor mannen

De laatste jaren zien we het steeds vaker in de (web)winkels liggen: een adventskalender of een zogeheten adventsbox. De standaard adventskalender heeft hierbij plaatst gemaakt voor een complete box met 24 cadeautjes. Say what? Jazeker: er zijn nu zelfs speciale adventsboxen voor mannen te koop. Wat zijn adventsboxen precies en wat is er zo leuk aan? We gingen voor je op onderzoek.

Een adventsbox – wat is dat eigenlijk?

De kans is groot dat je wel weet wat een adventskalender is. Misschien heb je het vroeger zelfs wel eens gekregen. Een adventskalender is een kalender waarin 24 chocolaatjes of snoepjes zitten verstopt. Vanaf 1 december mag je iedere dag een vakje openen tot en met 24 december om een chocolaatje of snoepje te krijgen. Een adventskalender hoort bij de advent, een van de christelijke feesten waarbij men alle voorbereidingen neemt op de kerstdagen. Vroeger werd advent gevierd om de komst van Jezus voor te bereiden. Er zijn vandaag de dag nog steeds mensen over de hele wereld die op die manier advent vieren.

Koop je echter een adventsbox bij je favoriete merk of (kleding)winkel, dan heeft dat waarschijnlijk weinig te maken met dit gelovige feest. Steeds meer bedrijven en winkels spelen namelijk in op de trend die adventsboxen heet. Een adventsbox van een winkel is een commerciëe box met 24 cadeautjes waarbij je iedere dag tot 24 december een pakketje mag openen. Meestal gaat het hierbij om kleine cadeaus, zoals een kleinverpakking shampoo, een product op het gebied van fashion of een klein flesje drank. Een adventsbox lijkt dus veel op een adventskalender, maar is in plaats van met chocolade met cadeaus. Er is voor zowel mannen als vrouwen van alles te vinden op het gebied van adventsboxen.

Waarom een adventsbox zo leuk is

Nu vraag je je misschien af waarom je een adventsbox voor mannen zou kopen. Het grote voordeel van zo’n pakket is dat het vooral heel leuk is om cadeau te geven. Dat kan overigens ook gewoon aan jezelf zijn, aangezien jij als koper ook geen idee hebt wat er in zo’n box zit. Het is het verrassingseffect dat een dergelijke adventsbox zo leuk maakt. Niemand behalve de maker ervan weet wat erin zit, dus iedere dag scoor je een leuke verrassing. Mensen houden ervan om verrast te worden, dus hoe kan dat beter dan met een toffe adventsbox?

Ook leuk: als je voor een adventsbox kiest, ga je niet voor één cadeau maar voor 24 cadeautjes. Dat is ideaal wanneer je geen idee hebt wat je moet kopen voor een vriend, je vader of een collega. En dat terwijl je eigenlijk alsnog niet weet wat er in zo’n box zit. Juist omdat er zoveel cadeautjes in zitten, is de kans groot dat er altijd wel iets tussen zit wat iemand leuk vindt. Op die manier zit je dus vrijwel altijd goed met een cadeau. Een adventsbox voor mannen is toch een stuk leuker dan sportsokken of een sixpack bier, of niet?

Tip: geef een adventsbox wel altijd vóór de feestdagen, aangezien zo’n box op 1 december geopend mag worden!

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram