Gouden Stuurwiel voor Audi e-tron GT als ‘mooiste auto van het jaar’

Audi e-tron GT Gouden Stuurwiel mooiste auto van het jaar award

Gouden Stuurwiel voor Audi e-tron GT als ‘mooiste auto van het jaar’

De Audi e-tron GT won het Gouden Stuurwiel en is daarmee de ‘mooiste auto van het jaar’. Een internationale onderscheiding voor de elektrische gran turismo.

Audi e-tron GT Gouden Stuurwiel mooiste auto van het jaar award

Mocht je het voor afgelopen weekend hebben gemist, de Audi e-tron GT is vorige week verkozen tot mooiste auto van het jaar en won die onderscheiding tijdens de gerenommeerde Duitse Gouden Stuurwiel-verkiezing. Uit een totaal deelnemersveld van zeventig auto’s kozen lezers van het magazine Auto Bild en de krant Bild am Sonntag de elektrische gran turismo van Audi tot winnaar in de categorie ‘Mooiste auto van het Jaar’.

Tijdens de prijsuitreiking van de 45e editie van de Gouden Stuurwiel-verkiezing nam Audi CEO Markus Duesmann de felbegeerde award in ontvangst.

Het Gouden Stuurwiel is niet alleen één van de meest prestigieuze autoverkiezingen van Duitsland, maar ook de oudste. De award werd voor het eerst uitgereikt in 1976. Zeventig nieuwe auto’s streden dit jaar in twaalf categorieën om een Gouden Stuurwiel, en werden beoordeeld door een vakjury, waarvan ook de Nederlandse AutoWeek-hoofdredacteur Damiaan Hage deel uitmaakte. De onderscheiding voor de mooiste auto van het jaar was echter een categorie-overstijgende verkiezing, waarbij lezers rechtstreeks hun stem konden uitbrengen. Daarmee is het een echte publieksprijs.

Prijzenregen

De e-tron GT kan worden gezien als pionier voor de elektrische toekomst van Audi, omdat de onderneming vanaf 2026 alleen nog nieuwe modellen met elektrische aandrijfsystemen ontwikkelt. Sinds zijn introductie sleepte de Audi e-tron GT al vele prijzen in de wacht. Een voorbeeld is de 2021 Autonis-award voor beste design-innovatie in de luxeklasse, uitgereikt door het befaamde Duitse automagazine auto motor und sport. De Duitse Auto van het Jaar 2022-titel ging in de categorie voor luxe auto’s eveneens naar de e-tron GT.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram