Ferrari BR20 is de nieuwste ‘one-off’ afkomstig uit Maranello

Ferrari BR20

Ferrari BR20 is de nieuwste ‘one-off’ afkomstig uit Maranello

De unieke Ferrari BR20 is de nieuwste ‘one-off’ afkomstig uit Maranello, speciaal ontworpen voor een belangrijke klant.

Ferrari BR20

De Ferrari BR20, de nieuwste toevoeging aan de One-Off-serie van het steigerende paard, werd vandaag onthuld en voegt zich bij de meest exclusieve groep in het assortiment van Maranello: unieke, absoluut op maat gemaakte auto’s, vervaardigd volgens de specificaties van een klant en ontworpen als een duidelijke uitdrukking van de eigen unieke eisen.

De BR20 is een tweezits V12-coupé die is ontwikkeld op het GTC4Lusso-platform en verwijst qua filosofie en styling op een slimme manier naar de magnifieke Ferrari-coupés van de jaren vijftig en zestig, zonder de minste zweem van nostalgie. In plaats daarvan slaagt hij erin om tijdloze elegantie te combineren met gespierde sportiviteit en integreert hij moeiteloos stijlthema’s die typerend zijn voor enkele van de meest iconische 12-cilinders in de geschiedenis van Ferrari, waaronder de 410 SA en 500 Superfast.

De twee achterstoelen van de GTC4Lusso zijn verwijderd om extra dynamiek toe te voegen aan de ultrastrakke fastback-lijn van de BR20. De nieuwe auto is drie centimeter langer dan het origineel, dankzij een specifieke behandeling achterop, met een ontwerp om een ​​silhouet te creëren dat de proporties prachtig benadrukt. Een van de hoekstenen van het ontwerpproces voor deze eenmalige bolide was de radicale wijziging van het cabinevolume. Dit gaf het ontwerpteam, onder leiding van Flavio Manzoni, de vrijheid om de innovatieve proporties te bedenken die uiteindelijk leidden tot een krachtig maar stilistisch coherent designthema voor het exterieur.

Ferrari BR20

De nieuwe ontwerpoplossing voor het interieur doet denken aan een paar bogen die in de lengterichting van de A-stijl naar de achterspoiler lopen. Het achterste volume van de boog is uitgehold om een ​​aerodynamisch kanaal te creëren waarbij de luchtuitlaat verborgen wordt door de zwarte achterkant onder de spoiler. Deze moderne kijk op Ferrari’s ‘vliegende steunpilaar’-thema verbindt de auto stevig met de kenmerkende stijlelementen van steigerende paarden, niet alleen uit Ferrari’s GT-traditie, maar ook met sportwagens zoals de 599 GTB Fiorano. Om de cabine visueel te verlichten, verbindt de zwarte verf van het dak de voorruit visueel met de achterruit, die boven het oppervlak van de achterklep staat alsof hij de luchtstroom moet kanaliseren.

Een gespierde achterbumper versmelt prachtig met de agressieve look van de rest van de auto: dubbele achterlichten creëren een visuele dialoog met de uitlaatpijpen, die lager zijn geplaatst in een prominente aerodynamische diffusor met actieve flappen op de onderkant. Zelfs de dubbele ronde uitlaatuiteinden van de BR20 zijn speciaal ontworpen voor dit op maat gemaakte model.

Ferrari BR20

De vele koolstofvezeldetails van de BR20 benadrukken de edgy dynamische eigenschappen en krachtige prestaties van deze buitengewone auto met vierwielaandrijving. Hoge, bochtige dorpels voegen een extra vleugje dynamiek toe aan het lagere deel van de flanken en benadrukken de voorste ventilatieopeningen op de wielkasten. De brede grille aan de voorkant heeft een bovenste koolstofvezelelement, een toon van stilistische consistentie met andere recente Ferrari-one-offs, terwijl ongebruikelijke chromen zij-inzetstukken de dynamische voorkant van de auto helpen onderstrepen.

De unieke identiteit van de BR20 wordt verder onderstreept door de opvallende nieuwe horizontale lamellen van de voorgrille, die een krachtig gevoel van driedimensionaliteit geven. Een vrijwel eindeloze lijst van elementen is speciaal ontworpen voor de BR20, niet in de laatste plaats de gewijzigde koplampen. Ze zijn lager in hoogte vergeleken met die van de GTC4Lusso, met slankere DRL’s, waardoor de motorkap nog langer en slanker lijkt. De 20” ton-sur-ton velgen met diamantafwerking werden ook speciaal voor deze unieke auto gemaakt.

Ferrari BR20

Het interieur van de BR20 is niet minder indrukwekkend. Afgewerkt in twee tinten bruin leer en koolstofvezel, zien we een voortreffelijke combinatie ontwikkeld volgens de custom wensen van de klant. De stoelen zijn bekleed met donkerbruin Heritage Testa di Moro-leer en hebben een exclusief patroon aan de voorkant en zilveren kruisstiksels. Het cabinevolume loopt ononderbroken van de voorruit naar de bagageruimte aan de achterzijde, waardoor een gevoel van unieke lichtheid en luchtigheid voor de inzittenden ontstaat. Eikenhouten bekleding met inzetstukken van koolstofvezel siert de achterbank en het bagagedek, dat een diepere laadruimte verbergt wanneer platgeklapt, evenals de deurgrepen.

Ontworpen voor een trouwe klant, die nauw betrokken was bij elke stap van de creatie, vertegenwoordigt de Ferrari BR20 een ware interpretatie van de traditionele kunst van de carrosseriebouwer, waarbij een bestaand model met succes op een meesterlijke en unieke manier wordt getransformeerd, geïnspireerd door en een eerbetoon is aan de kern van het bedrijf als het gaat om waarden van innovatie en passie.

Welke onderdelen van de Ferrari BR20 bewonder jij het meest?

Ferrari BR20

Post a Comment

#Volg ons op Instagram