Dit zijn de smartphonetrends 2022 op een rij

smartphonetrends 2022

Dit zijn de smartphonetrends 2022 op een rij

De belangrijkste smartphonetrends 2022 op een rij, met o.a. 5G, een betere batterij, NFC en opvouwbare telefoons.

smartphonetrends 2022

Met de jaarwisseling op komst is het altijd interessant om naar de aankomende trends te kijken. En als we dat doen, dan kunnen we moeilijk om onze meest gebruikte gadget heen, namelijk de smartphone. Welke trends kunnen we in 2022 op het gebied van smartphones verwachten?

De smartphonetrends 2022 brengen ons zowel innovatie als een stukje bewustwording omtrent de wijze waarop we met de slimme telefoon omgaan. Lees maar mee!

Duurzamer met de smartphone omgaan

We trappen af met een gedragsverandering die we steeds meer zien, namelijk het bewuster omgaan met onze mobiele telefoon. Ieder jaar weer verwelkomen we smartphones met allerlei nieuwe technologische updates. Voor velen een reden om jaarlijks een nieuw toestel te kopen, maar steeds meer consumenten kiezen ervoor langer ’te doen’ met hun exemplaar. De nieuwere toestellen zijn wel een aantal jaar bestand tegen verandering en beschikken over voldoende capaciteit en eigenschappen om volop mee te draaien met de ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van apps.

Los van het feit dat smartphones qua innovatie en mogelijkheden wel een aantal jaar mee kunnen, denken ook steeds meer mensen aan het milieu én uiteraard ook de portemonnee. Voor het milieu is het beter om niet elke keer weer een nieuw toestel te kopen, dus doen veel mensen langer met hun toestel of kiezen ze zelfs voor een circulair product, ofwel een tweedehands of refurbished toestel. Dit voorkomt een hoop elektronica-afval en verminderen we de CO2-uitstoot die nodig is voor nieuwe toestellen.

smartphonetrends 2022

Tips om langer te doen met je smartphone

– Een volle smartphone kan sloom worden. Verwijder overbodige foto’s video en apps, zodat alles optimaal en op snelheid functioneert.

– Download en installeer updates z.s.m. Dit is niet alleen i.v.m. veiligheid, maar ook omwille van het optimaal presteren van je toestel.

– Houd de smartphone schoon. Verwijder vuil aan de buitenzijde, zoals bij de speakers, microfoon en knoppen. Viezigheid kan anders binnenin terechtkomen en vervelende gevolgen hebben.

– Bescherm je toestel. Kies voor een smartphonehoesje en een screenprotector, zodat je bij eventuele ongelukken schade voorkomt of beperkt. Of je nu een oude Samsung moet voorzien van een cover of een iPhone 13 hoesje nodig hebt, koop en gebruik dat ding direct na aankoop van de telefoon.

smartphonetrends 2022 5g

5G ontwikkelt zich door

Een groot deel van Nederland maakt reeds gebruik van het 5G-netwerk, dankzij het aanbod van diverse Nederlandse providers. Voor sommigen lijkt het alsof het verschil met 4G wel meevalt, en dit is eigenlijk ook wel het geval. Maar niet getreurd, 5G en de mogelijkheden hieromtrent ontwikkelen zich door, waarbij we in 2022 veel meer voordelen gaan opmerken. Wist je bijvoorbeeld dat de hoge frequentiebanden volgend jaar pas geveild worden? Momenteel profiteer je dus allesbehalve optimaal, want de benodigde frequentiebanden zijn nog bezet.

smartphonetrends 2022 langere batterijduur

Langere batterijduur

De veelgebruikers weten het, een met een volledig opgeladen smartphone de hele dag doen is soms lastig. Gelukkig hebben de nieuwe smartphones steeds meer batterijcapaciteit. Voorlopig betekent dit wel dat de exemplaren steeds groter worden, maar aangezien we grote beeldschermen kunnen waarderen, is dit geen ramp. Bovendien laden de nieuwste batterijen ook sneller op.

smartphonetrends 2022

Opvouwbare telefoons

Van Samsung en Apple tot LG en Motorola, de opvouwbare telefoons zijn in opkomst. Met enkelen reeds op de markt, gaat het niet lang meer duren voordat dit type telefoon een groter marktaandeel zal vergaren. Momenteel zijn ze nog behoorlijk prijzig, maar hoe meer er op de markt verschijnen, hoe aantrekkelijker de prijzen worden. Of de opvouwbare telefoon komend jaar gaat domineren als één van de smartphonetrends 2022 betwijfelen we, maar hij zal zeker weten veel vaker acte de présence geven.

smartphonetrends 2022

NFC pakt door

De NFC-technologie, wat staat voor Near Field Communications, is een enkeling onder jullie natuurlijk al bekend. Het is ook niet iets nieuws. Wel is het de verwachting dat men het in de komende jaren steeds meer zal adopteren. Met NFC kunnen we bijvoorbeeld via onze smartphone betalen; een fenomeen dat je steeds vaker ziet. Ook kan dit worden ingezet voor digitale toegangsbewijzen, voor bijvoorbeeld hotels en kantoren. NFC-tags zullen we ook vaker zien op reclameborden, waarbij je na het scannen van een dergelijke tag meer informatie over het product krijgt.

Welke smartphonetrends 2022 zie jij wel zitten?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram