Nieuw horloge kopen? Eerst een aantal handige tips!

horloge kopen tips

Nieuw horloge kopen? Eerst een aantal handige tips!

Hoogste tijd voor een nieuw horloge kopen? Talloze soorten herenhorloges, dus check eerst even deze serie handige tips.

horloge kopen tips

Een herenhorloge is een accessoire dat vrijwel iedere outfit nog net iets meer afmaakt. Je kunt voor een goedkoop exemplaar van een paar tientjes gaan, maar niets gaat boven een goed herenhorloge van topkwaliteit. Een Patek Philippe of Rolex is dan een veilige keuze waarmee je altijd op safe speelt. Voor hen die niet een paar duizend euro hebben liggen zijn er echter best manieren om er wat van te maken. Met de onderstaande tips weet je in ieder geval waar je op moet letten als je naar een goed herenhorloge zoekt!

Digitaal of analoog?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag. Een digitaal horloge lijkt leuk, maar is verder vrij simpel – tenzij het een smartwatch is. Analoge varianten hebben een klassiekere uitstraling, maar zijn ook duurder. Je moet er het geld echt voor over hebben, want een degelijk analoog horloge is een flinke investering. Kies bij voorkeur voor een mechanische variant, want die blijft uiteindelijk het meest stijlvol.

Budget

Het budget is uiteraard een factor die de keuze bepaalt. Ben je op zoek naar een serieus herenhorloge, dan hoort daar ook een bepaald prijskaartje bij. Je rekent dan al snel een paar honderd euro af. Het voordeel van een duurder exemplaar is wel dat je er jaren plezier van hebt. Let trouwens ook op aanbiedingen als je een nieuw herenhorloge zoekt. Neem de tijd om de beste deals te zoeken, op internet staan er genoeg. Als je al weet welke stijl en welk merk horloge je graag wilt, dan kun je er gerichter naar zoeken en wordt het makkelijker om de beste aanbiedingen te vinden bij online juweliers. Zo kun je sommige horloges met een adviesprijs van bijvoorbeeld €800,- kopen voor €400,- als je een goede aanbieding te pakken hebt.

Formaat

Het formaat van het klokje is ook van belang als je voor een horloge gaat shoppen. Kleed je je normaal erg flamboyant, dan past een groot herenhorloge daar goed bij. Ben je daarentegen meer casual en ingetogen qua stijl? Dan is een kleiner klokje wellicht beter. Weet je niet zeker of het horloge wel goed zal passen? Vraag dan gerust advies bij de juwelier. Als alternatief staan de afmetingen vaak beschreven in de productomschrijving, dus pak er een meetlint bij als je online bestelt. Vaak mag je de horloges trouwens ook passen als je bij een fysieke juwelierszaak bent, dus doe dit dan ook vooral. Kleding en schoenen koop je immers ook niet zonder eerst te hebben gepast!

Materiaal

Het materiaal is ook erg belangrijk om naar te kijken voordat je overgaat tot een horloge kopen. Een massief gouden horloge klinkt leuk, maar zal erg duur zijn. Heb je echter last van huidallergie, dan is een gouden of zilveren horloge weer echt een noodzakelijke uitkomst. Houd daarbij ook rekening met je kledingstijl. Het materiaal van het horloge moet hier namelijk goed bij passen. Een gouden horloge valt nogal op als je een ingetogen, klassieke outfit aanhebt. Vind je het te heftig? Ga dan voor zilver.

Tijdloos design wint het altijd

Een trendy horloge is leuk voor nu, maar de kans is groot dat het design over een aantal jaar alweer te gedateerd lijkt. Als je geld zat hebt, dan is het natuurlijk geen probleem om ieder jaar weer een nieuw horloge te kopen. Is dit niet het geval, dan kun je beter voor een tijdloos design gaan. Zo’n horloge behoudt altijd zijn waarde en je hebt er jaren plezier van, zonder dat je er uitgekeken op raakt!

Wanneer staat een horloge kopen op jouw planning?

horloge kopen tips

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram