Breitling reviseren: het onderhoud van Breitling horloges onder de loep

breitling reviseren onderhoud

Breitling reviseren: het onderhoud van Breitling horloges onder de loep

Staat de Breitling reviseren op de planning? Wij nemen het onderhoud van Breitling horloges onder de loep en gaan in op het belang van reviseren.

breitling reviseren onderhoud

Breitling is één van de bekende horlogemerken ter wereld, dat leidt geen twijfel. Het Zwitserse bedrijf, opgericht in 1884 door Léon Breitling, maakt al sinds 1899 polshorloges van uitzonderlijke hoogstaande kwaliteit en is tot op de dag van vandaag een grote speler, met terecht een betrouwbaar imago en de meest fraaie creaties. Wat wij als drager van dit luxe horlogemerk niet moeten vergeten? Goed onderhoud.

Vandaag de dag kent Breitling maar liefst elf collecties, zoals de wereldberoemde Navitimer en Superocean. Elk Breitling-horloge is een zeer precieze COSC-gecertificeerde chronometer. En alhoewel ze gelden als de beste van de wereld, heeft ook een Breitling onderhoud nodig. Lees hieronder hoe vaak Breitling horloges onderhoud nodig hebben & wanneer het tijd is voor een Breitling servicebeurt.

Wat betekent reviseren?

Het onderhoud en de reparatie van een horloge noemen we in vaktermen het reviseren van een horloge. Het reviseren van een Breitling-uurwerk is specialistisch werk, waarbij meer komt kijken dan je vooraf zou denken. Breitling heeft uurwerken in het assortiment met een waarde van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Geen wonder dat veel mensen een Breitling-horloge zien als een statussymbool. Deze kostbare chronometers hebben natuurlijk onderhoud nodig.

Maintenance & Complete Service

Breitling zelf maakt op haar website onderscheid tussen twee typen onderhoud. De zogeheten ‘Maintenance Service’ en de ‘Complete Service’.

Maintenance Service

De Maintenance Service wordt iedere twee jaar aangeraden voor Breitling-horloges. Dit omvat het vervangen van pakkingen, reinigen van de band en kast, en het controleren van het horloge.

Complete Service

De ‘Complete Service’ wordt iedere 4 á 6 jaar aangeraden. Dit omvat de revisie inclusief demonteren, reinigen, smeren en het aanpassen of instellen van bewegende onderdelen in het uurwerk.

Mechanische & Quartz horloges

Naast de diverse services die Breitling aanbiedt, verschilt het reviseren van een Breitling per horloge. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen mechanische & quartz horloges. Hierbij worden het volgende vervangen/getest:

Mechanische horloges

– Opnieuw reinigen en oliën van het balans, anker en ankerrad
– Controle van alle functies
– Reinigen van de kast
– Reinigen van de metalen band
– Vervangen van alle pakkingen
– Een waterdicht test

Quartz horloges

– Vervangen van de batterij
– Doormeten van het uurwerk
– Controle van alle functies
– Reinigen van de kast
– Reinigen van de metalen band
– Vervangen van alle pakkingen
– Een waterdicht test

breitling reviseren onderhoud

Het belang van reviseren

Het uurwerk, ook wel kaliber genoemd, is bij een Breitling-horloge zeer complex te noemen. Alle onderdelen moeten in topconditie zijn om als één geheel te kunnen functioneren. Een Breitling reviseren bestaat daarom uit een aantal vaste routinematige checks. Zo wordt het horloge nagekeken op onder andere de volgende onderdelen:

  1. De pakkingen van de Breitling: de pakkingen van een horloge zijn belangrijk met betrekking tot de waterdichtheid van het horloge. Pakkingen kunnen uitdrogen, waardoor de waterdichtheid in het geding kan komen.
  2. Het verversen van olie: een complex geheel als een uurwerk dat bestaat uit radertjes, veertjes en andere bewegende onderdelen heeft olie nodig als smeermiddel. Na een aantal jaren wordt de kwaliteit van de olie minder, waardoor het uurwerk ‘harder’ moet werken. Dit kan zorgen voor slijtage. Olie is daarom een belangrijk onderdeel van het reviseren van een horloge. Zo loopt het horloge weer gesmeerd & tikt het toch weer wat fijner.
  3. Het repareren en vervangen van onderdelen: onderdelen van horloges kunnen onderhevig zijn aan slijtage. Onder een Breitling reviseren valt ook het vervangen en repareren van onderdelen die aan vervanging toe zijn.
  4. Opnieuw afstellen van het kaliber: door onder andere bovengenoemde oorzaken kan een uurwerk minder secuur worden. Vast onderdeel van een Breitling reviseren is dan ook het opnieuw afstellen van het kaliber.

 Servicebeurt

Wanneer een Breitling-horloge de leeftijd van 5 jaar heeft bereikt is het tijd voor een volledige servicebeurt. Dit kan ook al op een eerder moment, als je bijvoorbeeld merkt dat het horloge teveel seconden verliest en niet meer gelijk loopt. Bij een servicebeurt wordt dan het gehele uurwerk uit elkaar gehaald. De onderdelen worden schoongemaakt in een ultrasoon badje en vervolgens weer in elkaar gezet. Dit proces zal enkele weken in beslag nemen, maar is van uiterst belang om de kwaliteit van het luxe horloge te behouden.

Zorg goed voor jouw Breitling!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram