Fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022

Fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022

Fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022

De fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022? Wij hebben een aantal voor je op een rij gezet, dus doe er je voordeel mee!

Fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022

Misschien moet je er nog niet aan denken, maar het is toch goed om alvast te weten, de fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022. En aangezien de voorspellingen voor aankomende winter er behoorlijk fris uitzien – experts verwachten namelijk dat het aankomende seizoen misschien wel de koudste winter van de eeuw zal zijn – zal warm kleden prioriteit zijn.

Tijd om je garderobe een nieuwe boost te geven met een paar lekkere warme winterse must haves, zoals nieuwe heren jeans, een paar warme winterboots en andere comfortabele items. Check hieronder een aantal van de beste fashiontrends voor mannen voor de winter van 2021/2022.

Comfort is het sleutelwoord deze winter

Een van de fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022 die linea recta uit de pandemie lijkt te komen, is die van de comfortabele kleding. Als er iets is wat we hebben geleerd van de lockdowns is het wel dat joggingbroeken, sweaters en oversized shirts prima fungeren als kleding om in te werken en te leven, mits de context het toelaat. Je hoeft er in ieder geval niet meteen onverzorgd uit te zien wanneer je een mooie zachte broek combineert met een tof shirt, zolang je dat maar op de juiste manier doet.

De key to success hierbij is om te gaan voor een combinatie van comfy en stijlvol. Kijk bijvoorbeeld eens in het aanbod van PME Legend, een stoer mannenmerk waar je toffe broeken, shirts, overhemden en schoenen kunt scoren. Combineer een geblokt houthakkersoverhemd bijvoorbeeld met een donkere warme joggingbroek en een paar sneakers en je winterse look is ready to go.

Lange jassen voor extra warmte

Een andere trend voor mannen waar we deze winter heel blij van worden is die van de lange winterjassen. Door de jaren heen zijn de winterjassen voor heren alsmaar langer geworden. Waar we dergelijke winterjassen eerder alleen maar zagen in de damescollecties, mogen de mannen nu ook eindelijk shinen in een lange winterjas. Dit is niet alleen fijn omdat zo’n jas er te gek uitziet; een lange jas houdt je ook nog eens extra warm en droog op een koude winterdag.

Voor de winter van 2021/2022 zien we verschillende lange winterjassen voor heren in de collecties terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange trenchcoat met of zonder tailleriem? Ga voor een mooie natuurlijke kleur, zoals camel of beige, en combineer de jas met een zwarte of denim skinny jeans. Draag er een paar stoere boots onder en je hippe winterlook is af. Ook een lange wollen jas of een gewatteerd jack behoort tot de mogelijkheden deze winter. Er is voor ieder type man wel een lange jas te vinden.

Oversized kleding blijft de trend voor mannen

Wanneer we aan comfortabele kleding denken, dan denken we tegenwoordig ook een beetje aan oversized kleding. Oversized kleding, zoals grote shirts, wijde broeken en lange jassen, is de laatste jaren langzaam maar zeker in de herencollecties binnengedrongen en gebleven. Voor de aankomende winter zien we het weer: stoere heren jeans die gecombineerd wordt met een oversized shirt, vest of trui. Door te gaan voor een item van een normale fit in combinatie met een oversized fit heb je altijd een toffe totale look.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om oversized met oversized te dragen. Dat is iets wat we in de jaren 90 veel zagen bij mannen: wijde broeken met lange, wijde shirts. Het zal je niet verbazen dat deze combinatie heerlijk zit. Toch moet je wel even goed kijken of zo’n totale look vol oversized items een goed idee is wanneer je weer naar kantoor moet of wanneer je een belangrijke afspraak hebt. Voor thuis of voor een avondje chillen met vrienden kan dit natuurlijk altijd een prima outfit zijn.

Mannenschoenen in de winter 2021/2022: boots

Hierboven las je al een tipje van de sluier: wat betreft schoenen voor mannen draait het deze winter in fashion om boots. Deze boots komen in verschillende pasvormen, maten, kleuren en prints. Net als bij de jassen geldt hier; de laarzen kunnen niet lang genoeg zijn. Dat is iets wat we nog niet eerder zo zagen binnen mannenfashion. Naar verwachting zal ook niet iedere man direct weglopen met deze bijzondere schoenentrend, dus daarom kun je er ook voor kiezen om de laars eerst wat lager te houden.

Een toffe enkelboot, zoals een Chelsea boot, is bijvoorbeeld altijd een fijne toevoeging aan de collectie. Draag deze schoenen onder een strakke heren jeans, een skinny jeans of misschien zelfs onder een pantalon. Chelsea boots passen bij zowel een nette als meer stoere look, én wat helemaal te gek is; ze komen in verschillende kleuren. Ga je liever voor een ander soort model? Dan is een veterlaars misschien iets voor jou. Veterschoenen voor mannen hebben een hoog comfort, zien er modieus uit en bieden volop mogelijkheden om mee te combineren in diverse looks.

Welke Fashiontrends voor mannen in de winter 2021/2022 spreken jou aan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram