Water- en schokbestendige Nokia XR20 is even elegant als robuust

Nokia XR20 5G

Water- en schokbestendige Nokia XR20 is even elegant als robuust

De water- en schokbestendige Nokia XR20 5G smartphone is even elegant als robuust, en neem je mee naar zowel het strand als de bergen.

Nokia XR20 5G

Nokia Phones introduceert de allereerste robuuste Nokia smartphone. De Nokia XR20 is niet alleen waterproof en schokbestendig, hij is tevens getest en geslaagd in de meest buitengewone omstandigheden, zowel onder water als in extreme hitte. Met de ZEISS Optics dubbele camera maak je bovendien altijd haarscherpe foto’s zonder je zorgen te hoeven maken over een val of stoot tijdens een middag aan het strand of een tocht in de bergen.

Duurzame smartphone voor onderweg
De Nokia XR20 biedt de sterkste constructie tot nu toe. Het toestel van militaire standaard (Mil-STD-810H) is bestand tegen onder andere extreme temperaturen van 55 graden Celsius tot -22 graden Celsius, en overleeft een val van 1,8 meter en een 1 uur onder water. Daarmee kan de smartphone omstandigheden aan die veel zwaarder zijn dan het tumult van het dagelijks leven. De XR20 blijft qua design bovendien trouw aan dezelfde kenmerkende Scandinavische uitstraling als andere Nokia smartphones.

HMD Global, eigenaar van Nokia Phones, biedt een aantrekkelijke 4-3-3-1-belofte aan. Met de Nokia XR20 krijg je namelijk standaard vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar Android OS-upgrades en een verlengde garantie van drie jaar. Het scherm is daarbij gemaakt van één van de sterkste glassoorten die er is – Corning Gorilla Glass Victus – en is vier keer krasbestendiger dan zijn concurrenten. Mocht dit echter tijdens een avontuurlijke tocht – binnen het jaar vanaf gebruik – toch onverwacht breken, dan vervangt HMD Global het gratis voor je.

Levensbestendige, duurzame specificaties
De Nokia XR20 biedt een batterijduur van maximaal twee dagen en ondersteunt 15 W Qi draadloos opladen en 18 W snelladen, waardoor je probleemloos een actieve dag outdoor doorkomt en snel weer kan vertrekken. De XR20 wordt, net als andere smartphones in de X-serie, geleverd zonder wandoplader, waarmee HMD Global met Nokia Phones een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoonopladers. De lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van de verkoop van die lader komt hierbij overigens volledig ten voordele van CLEAR RIVERS, een non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen.

Een camera waarmee je op pad kan

De Nokia XR20 is uitgerust met een 48 MP + 13 MP ZEISS Optics dubbele camera met twee flitsers, zodat je overal en altijd haarfijn portret- en landschapsopnamen kunt maken, zelfs in de donkerste duisternis. Met de geheel nieuwe SpeedWarp-modus maak je bovendien heldere, razendsnelle videomontages, mede dankzij de Action Cam-modus voor stabiliteit en OZO voor windruisonderdrukking. OZO Playback biedt ondersteuning van extra luidsprekers. Dankzij het slimme ontwerp van de Nokia XR20 heb je tevens een goed zicht in direct zonlicht en kan je in alle weersomstandigheden soepel browsen, zelfs met natte handen of handschoenen.

Toughest test’ campagne met voetballegende Roberto Carlos
Om de duurzaamheid van de Nokia XR20 te testen, sloegen de Braziliaanse voetballegende Roberto Carlos en de Franse wereldkampioen freestyler Lisa Zimouche de handen ineen om de smartphone aan ‘de zwaarste test ooit’ te onderwerpen.

De telefoon werd onder andere ondergedompeld in ijskoud water, geschopt en over een betonnen voetbalveld met grind gedraaid. Roberto Carlos recreëerde zelfs zijn beroemde ‘bananenschot’ uit de wedstrijd tussen Brazilië en Frankrijk in 1997: drie Nokia XR20’s werden op een doelpaal gemonteerd als doelwit voor de vrije trap.

Prijs en beschikbaarheid
De Nokia XR20 is verkrijgbaar in Nederland vanaf eind augustus in de kleuren Ultra Blue en Granite Grey en wordt geleverd in configuraties van 4/64 GB en 6/128 GB vanaf 499€.

Klik hier voor meer informatie over de Nokia XR20.

Nokia XR20 5G recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram