TRAVEL: Vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife

vakantie vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife - rosso sul mare

TRAVEL: Vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife

Op vakantie naar Tenerife en heb je ben je op zoek naar restaurant tips? Bezoek eens deze vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife!

vakantie tenerife restaurants met uitzicht op zee op Tenerife

Lekker buiten eten? Dat doen we natuurlijk alleen als de zon schijnt. Op Tenerife, één van dé Europese zonbestemmingen met een gemiddelde temperatuur van 20°C, kan dat het hele jaar door. Wanneer het thuis koud is, biedt Tenerife de warmte, en daarom is dit de ideale winterbestemming. En waar geniet je nou net dat beetje extra van die zon? Op een terras met uitzicht natuurlijk! Vind hieronder het pretlijstje met de absolute toprestaurants met uitzicht op zee op Tenerife.

We beginnen in het zuiden van Tenerife, want hier zijn de meeste stranden te vinden en dus ook een ruime keuze uit terrassen met uitzicht op zee. In Costa Adeje, vlak bij het schattige dorpje La Caleta starten we onze culinaire reis en gaan dan met de klok mee langs de kust totdat we ons laatst zonovergoten terras in het noorden vinden.

La Torre Del Mirador
In de unieke omgeving van Playa Del Duque in Costa Adeje ligt restaurant La Torre del Mirador. Met een terras direct boven het water van de Atlantische Oceaan kun je hier genieten van het uitzicht op het eiland La Gomera. Je vindt hier heerlijke gerechten die een combinatie zijn van de Canarische, Spaanse en internationale keuken en elke avond luisteren naar livemuziek in de pianobar. Het buitengedeelte bestaat uit verschillende terrassen en salons, elk met een eigen stijl, in overeenstemming met het Canarische huis waarin het is ondergebracht. De desserts zijn spectaculair goed. Probeer de crème caramel en tiramisu voor een echte smaaksensatie.

latorredelmirador.com

vakantie vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife - la torre del mirador

La Vieja
Net ten westen van Playa Del Duque, in het kleine vriendelijk dorpje La Caleta, vind je La Vieja. Dit iconische restaurant is gevestigd in een oud huis met grote open ruimten en een heerlijk terras met een adembenemend uitzicht op de zee, waar je tot in de late uurtjes kunt genieten. La Vieja biedt een lokale gastronomie van hoge kwaliteit in een traditionele maritieme restaurantomgeving en waar de vis direct van de lokale vissers komt. Verse vis is daarom één van de specialiteiten en daarom ook een absolute must voor het diner. Sama roquera, een soort rode zeebaars, is een vis die veel voorkomt in Tenerife en hier een specialiteit van het huis. Gefrituurd en inclusief het hoofd op je bord gereserveerd. Eet smakelijk!

Restaurantelavieja.com

Rosso Sul Mare
Rosso Sul Mare, eveneens gevestigd in La Caleta, is in 2006 geopend door een jong koppel dat altijd al verliefd was op het restaurantwezen. Zij besloten een restaurant en wijnbar te openen waar gasten kunnen genieten van de zee en fantastische zonsondergangen. Het restaurant biedt een verfijnde keuken met Italiaanse invloeden en bereid met lokale producten om alle fijnproevers te plezieren! Vooral de zeevruchtenrisotto en de tonijncarpaccio zijn heerlijk. Rosso Sul Mare en La Vieja liggen vlakbij elkaar en het is dus heel goed mogelijk om beiden te bezoeken op één avond.

Rossosulmare.es

vakantie vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife - rosso sul mare

Mirador de Garachico
Voor uitzichten op de zee vanaf een flinke hoogte kunnen gasten terecht bij Mirador de Garachico aan de noordwestkust van Tenerife. Op de hoogten van het charmante stadje Garachico, verwent dit restaurant zijn gasten met een eigentijdse keuken, uitgewerkt met vooral lokale producten. Op het menu staan onverwachte composities waar de chef zijn eigen draai aan heeft gegeven. Gazapacho is natuurlijk beroemd in heel Tenerife maar is nergens anders zo lekker als in dit restaurant. Het gerecht wordt hier geserveerd met meloen en appel wat voor een frisse smaaksensatie zorgt.

Miradordegarachico.com

Terrazas del Sauzal
El Sauzal, gelegen in het noordwesten halverwege Santa Cruz en Puerto de la Cruz, is een rustig en charmant dorp met een uitzonderlijk uitzicht op de Teide en de oceaan. Las Terrazas del Sauzal is een restaurant in een uitzonderlijk historisch gebouw wat niet in dit lijstje mag ontbreken, dankzij het panoramisch uitzicht op de zee. Je kunt hier genieten van de moderne keuken met traditionele smaken. Een leuk detail is dat alle groenten en een deel van het fruit worden verbouwd in de eigen tuin en boomgaard van het restaurant. Hier kan de hele dag gegeten en gedronken worden, van ontbijt tot diner, inclusief brunch, maar het is vooral aan te raden om te wachten op de zonsondergang, die idyllisch is… Een bijzonder romantisch moment!

Terrazasdelsauzal.com

vakantie vijf restaurants met uitzicht op zee op Tenerife terazzas del sauzal

Credits: Turismo de Tenerife

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram