Bij Ode aan de Amstel geniet je van culinair genot terwijl het water lonkt

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

Bij Ode aan de Amstel geniet je van culinair genot terwijl het water lonkt

Bij Ode aan de Amstel geniet je van culinair genot terwijl het water lonkt. Het restaurant in Amsterdam biedt klassieke gerechten met Aziatische twist.

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

Restaurant Ode aan de Amstel opende haar deuren deze zomer en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Je geniet hier namelijk met uitzicht op het water vanaf 11:00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat van heerlijke klassieke gerechten met een Aziatische twist. Laat je verrassen door de chef of schuif aan tijdens de Sunday Brunch. En heb je trek in een drankje met collega’s of vrienden na werktijd? Dan is dit ook de perfecte plek.

Even de drukte van de stad achter je laten, terwijl je er eigenlijk nog middenin zit, en dat op een waanzinnige locatie aan het water. Bij Ode aan de Amstel in Amsterdam is het de gehele dag goed vertoeven en genieten van mooie gerechten, lekkere biertjes en het stadse strandleven op het terras – of het nu 30 graden is of 5. We kunnen hier iedere dag vanaf 11.00 terecht voor de all day dining kaart, het verrassende Chef’s menu, een Sunday brunch of een gezellige borrel.

Het hele jaar door: Afkoelen en opwarmen

Ode aan de Amstel is een bruisende plek met zonnig terras aan de Amsterdamse Amstel, gelegen op loopafstand van het Amstelstation. Hier vind je elke dag alles wat je nodig hebt voor een goede tijd: lekker eten, mooie drankjes, bevlogen horecapersoneel en gezelligheid. En een waanzinnig uitzicht op de Amstel dus.

Op warme dagen kun je hier uitwaaien en relaxen in een van de strandstoelen, uiteraard terwijl je nipt van een verfrissend drankje in de ene hand en hapt van een goede clubsandwich in de andere. Wordt het wat kouder, dan warm je hier juist op met een kop dampende koffie of uitgebreid Chef’s menu.

Met de boot? Aanmeren is normaal gesproken geen probleem, dus scoor een lekkere take-away maaltijd voor onderweg als je in de buurt vaart. Deze dien je dan wel even op voorhand online te bestellen, zodat de keuken jouw lekkernijen tijdig gereed heeft.

Ben je overigens van ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, ontdek dan de nieuwe bovenverdieping, die geheel van jou en je gezelschap kan zijn. Deze fraaie ruimte is namelijk zowel privé als zakelijk af te huren. Bij het open-minded Ode aan de Amstel is het allemaal mogelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ode aan de Amstel (@odeaandeamstel)

Uit de keuken: Klassiek met een Aziatische twist

Vanaf 11.00 uur laten de eerste zonnestralen zich zien en zal ook de keuken haar deuren openzwaaien. Gasten kunnen de gehele dag genieten van een all day dining kaart met klassiekers die zijn voorzien van een spannende Aziatische twist. De strandkrabbensoep wordt vergezeld van een rode curry en er komen verschillende spiesen met onder andere maiskip en pittige tofu van de Japanse Konro Grill. De oesters worden onder andere Thai style geserveerd en de coquilles gemarineerd met sojasaus en voorzien van een schuim van passievrucht. Daarnaast staat er elke dag een andere special op het menu.

Voor diegene die liever gaat voor een uitgebreide ervaring, is er het drie- tot vijfgangen Chef’s menu, boordevol verrassingen. De keuken speelt regelmatig met de samenstelling en volgorde van de gerechten. Uiteraard kun je ook de gehele dag terecht voor onder andere een kop koffie, een goede Negroni Beertail of een Blanc de Noir Spatbutgunder. Bij Ode aan de Amstel hebben ze een lichte voorkeur voor mooie bieren en dus loopt er een heuse biersommelier rond – een van de weinige vrouwelijke biersommeliers in Europa! – die de meest leuke combinaties op tafel zet. Het restaurant heeft zelfs een eigen speciaalbier; Eau de Blond.

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

De zondagmiddag staat geheel in het teken van de Sunday Brunch. Oftewel lekker lang aan het water genieten van diverse hartige en zoete brunch klassiekers, zoals Eggs Benedict met Noordzeekrab en wentelteefjes met rood fruit. De Sunday Brunch start om 11.00 uur en gaat door tot 16.00 uur.

Ode aan de Amstel is van maandag t/m donderdag geopend van 11.00 t/m 00.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 11.00 t/m 01.00 uur en op zondag van 11.00 t/m 19.00. Voor meer informatie en reserveringen, bekijk je de website.

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

Ode aan de Amstel recensie amsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram