Dit zijn alle nieuwe functies in Apple’s iOS 15 update

Apple iOS 15 update

Dit zijn alle nieuwe functies in Apple’s iOS 15 update

Dit zijn alle nieuwe functies in Apple’s iOS 15 update op een rij, precies op tijd voor de nieuwe iPhone 13 smartphone releases deze maand.

Apple iOS 15 update

Apple heeft gisteren zijn nieuwste iPhone-besturingssysteem, iOS 15, uitgebracht om te koppelen aan de nieuwe functies van de 2021 iPhone-, iPad- en Watch-line-up.

De iOS 15-update biedt een aantal belangrijke nieuwe functies om de gebruikerservaring van de iPhone te verbeteren en de communicatiemogelijkheden op Apple-apparaten uit te breiden.

Zo kreeg FaceTime een boost met de introductie van SharePlay, waarmee men tv-programma’s en films kan bekijken, naar muziek kan luisteren of het scherm kan delen terwijl wordt gechat via FaceTime. De functie biedt met name gesynchroniseerde afspeelknoppen, zodat beide deelnemers tegelijkertijd kunnen reageren op gedeelde momenten.

Apple heeft ook ‘ruimtelijke audio’ uitgerold voor FaceTime-gesprekken, waardoor individuele stemmen klinken alsof ze uit de richting komen waarin ze op het scherm zijn geplaatst, enigszins als surround, waardoor gesprekken natuurlijker verlopen. Bovendien kunnen FaceTime-links nu met iedereen worden gedeeld via een weblink, waardoor ook Windows- en Android-gebruikers de service kunnen gebruiken.

De nieuwste update biedt ook nieuwe tools om afleiding te minimaliseren. Met de Focus-functie kunnen gebruikers kiezen welke taken prioriteit moeten krijgen, terwijl het aantal ontvangen meldingen van andere apps wordt geminimaliseerd. Gebruikers kunnen tevens aan anderen laten weten dat ze zich in de Focus-modus bevinden om verstoring te voorkomen.

Meldingen zijn opnieuw ontworpen met grotere pictogrammen voor gemakkelijk scannen en kunnen nu worden verzonden als een gestroomlijnde dagelijkse samenvatting, terwijl de Kaarten-app nu meer details, betere wandelroutes en 3D-oriëntatiepunten biedt. De Safari-webbrowser kan nu extensies ondersteunen en is vernieuwd met een onderste tabbladbalk om gemakkelijker pagina’s te kunnen swipen. Daarnaast ondersteunt de Wallet-app binnenkort rijbewijzen en digitale sleutels.

Een opvallende functie is de introductie van Live Text in foto’s, die AI op het apparaat gebruikt om nuttige informatie in afbeeldingen te lokaliseren, zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Live Text ondersteunt ook vertaling in zeven verschillende talen, waaronder Engels, Chinees, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en Spaans. Gebruikers kunnen de functie Visual Look Up gebruiken om meer te weten te komen over objecten in foto’s, terwijl de Spotlight-functie nu in één oogopslag meer informatie toont.

De Photos-app kreeg eveneens een boost bij de Memories-functie, terwijl de Health-app nu meer manieren biedt om belangrijke gegevens te delen met aangewezen contacten om gezondheidsveranderingen beter te volgen.

Ten slotte verhoogt iOS 15 de privacy en beveiliging op draagbare Apple-apparaten, waardoor meer inzicht wordt geboden in hoe apps toegang krijgen tot gebruikersgegevens en een iCloud+-abonnementsfunctie wordt geïntroduceerd met verbeterde privacy-opties.

Bekijk hier de volledige lijst met iOS 15-functies.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram