TRAILER: Guillermo del Toro is terug met psychologische thriller ‘Nightmare Alley’

trailer giullermo del toro nightmare alley

TRAILER: Guillermo del Toro is terug met psychologische thriller ‘Nightmare Alley’

Guillermo del Toro is terug met de psychologische thriller Nightmare Alley en heeft de eerste trailer met Bradley Cooper en Cate Blanchett gedeeld.

Guillermo del Toro heeft de trailer voor zijn aankomende film Nightmare Alley onthuld, met in de hoofdrollen Bradley Cooper en Cate Blanchett.

De psychologische thriller van de gewaardeerde filmmaker is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Lindsay Gresham uit 1946 en volgt Coopers Stan Carlisle, “een voormalig carnavalsarbeider die een ster in een grote stad wordt als nachtclubartiest, met behulp van cold-reading-trucs die hij oppikte, waarmee hij de indruk wekt dat hij een krachtige gedachtenlezer is.” Vervolgens ontmoet hij Blanchett’s Dr. Lilith Ritter, een psycholoog die aanvankelijk probeert hem te ontmaskeren, maar uiteindelijk onderdeel wordt van zijn plannen.

Naast Cooper en Blanchett maken o.a. Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, en Rooney Mara onderdeel uit van de kast.

“Toen ik opgroeide, wilde ik zeker twee genres doen: noir en horror”, zei del Toro in een interview met Vanity Fair. ‘Vreemd genoeg zei ik bij het bedenken van Nightmare Alley dat ik geen van de clichés ga doen die bij het genre horen. Ik ga geen artefact maken. Ik wilde het universum van de roman creëren, dat een beetje korrelig is, maar ook vreemd magisch. Het heeft een heel vreemde, mystieke aantrekkingskracht – en mythisch. Ik voelde me erg aangetrokken tot deze kans.”

Bekijk de trailer bovenaan. Nightmare Alley gaat medio half december in première.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram