De basics die in iedere werkgarderobe thuishoren!

tips basics werkgarderobe formele kleding mannen

De basics die in iedere werkgarderobe thuishoren!

Op zoek naar een nieuwe garderobe aan formele kleding? Wij hebben de basics die in iedere werkgarderobe thuishoren voor je op een rij gezet.

tips basics werkgarderobe formele kleding mannen

Veel mensen in Nederland hebben een kantoorbaan. Vaak moet je er dan ook representatief uitzien, of je nu een administratief medewerker of CEO bent. Daarnaast is het natuurlijk sowieso fijn om er goed uit te zien, want dan word je automatisch ook zelfverzekerder en dat straal je vervolgens uit. Maar hoe vind je een leuke outfit om naar kantoor te dragen?

Er zijn de nodige mannen die worstelen met deze vraag. Kan gebeuren en is geen ramp, we got you. Dresscodes kunnen namelijk behoorlijk verschillen per bedrijf, sector en land. Toch zijn er een aantal basic stukken die je altijd wel in je werkgarderobe moet hebben. Daarom hebben we in dit artikel er een aantal op een rijtje gezet, zodat ook jij stijlvol naar kantoor kunt!

Wit T-shirt

Natuurlijk mogen witte T-shirts niet ontbreken in jouw werkgarderobe. Je kunt ze dragen onder een trui of overhemd op koudere dagen. In dat geval kun je het beste voor shirts met een V-hals gaan, want dan blijft de boord van het shirt netjes onder het overhemd. Daarnaast zijn witte T-shirts ook prima geschikt om in je vrije tijd te dragen. Een enorm veelzijdig kledingstuk dus.

Net overhemd

Een overhemd maakt het verschil tussen een casual en business casual outfit. Een wit of lichtblauw overhemd behoort meer tot de formele categorie en is ideaal om te combineren met heel veel andere kleuren. Is jouw kantoor wat meer casual ingesteld? Dan kun je ook kiezen voor een overhemd met printje – maar maak het niet te oubollig. Ook kleine details zoals opvallende knopen of gekleurde stiksels zijn erg trendy op dit moment. Getailleerd geniet onder de streep sowieso de voorkeur, en ben je iets steviger, draag dan donkere kleding en vermijd horizontale lijnen. Overhemden met een ruitje of bloemenpatroon voor mannen met een grotere maat, vind je bij onder meer JP1880 in goede kwaliteit.

Pantalon

Een pantalon is een broek op zichzelf en maakt dus geen onderdeel uit van je pak. Een pantalon hoor je in de regel altijd te combineren met een net overhemd, al zijn er drukke, zomerse dagen dat het witte of zwarte shit dat je onder je pak draagt casual erboven kunnen worden gedragen. In de winter stijl je het af met een wollen trui of vest. Als je voor een pantalon van dikkere stof kiest, dan is het sowieso een goede broek om te dragen wanneer het erg koud is.

Chino

Chino’s zitten een beetje tussen modern en klassiek in. Deze broek is naast de pantalon en jeans een onmisbaar onderkledingstuk in iedere garderobe! Populaire kleuren zijn khaki kleur of donkerblauw, maar (donker)groen of zwart zijn ook erg mooi. Een chino is geschikt voor business casual outfits en laat zich goed combineren met een net overhemd of een warme trui en een blazer.

Nette spijkerbroek

Een spijkerbroek met slank gesneden pijpen – ofwel tapered jeans – kleedt mooi af. Voor kantoor kun je het beste een donkere wassing kiezen. Een donkerblauwe spijkerbroek staat erg mooi met een lichtblauw of wit overhemd en cognac-kleurige lederen schoenen. Draag er ook een bijpassende leren riem en een colbertje bij om je outfit helemaal af te stylen.

Casual colbert

Een casual colbert mag ook niet ontbreken als je op zoek bent naar goede kantoor basics voor in je werkgarderobe. Verwar dit colbert niet met het jasje dat bij een pak hoort. Een casual colbert is veel sportiever en van een minder stijf materiaal gemaakt. Net zoals de pantalon is een colbert dus een op zichzelf staand kledingstuk. Het is voorzien van kleine details zoals knoopjes en stiksels en vaak is het een wat korter model. Een casual colbert is prima te combineren met de eerdergenoemde jeans of chino en geeft je kantooroutfit een stijlvolle twist. Qua kleur is marineblauw altijd goed, maar als jouw bedrijf het toelaat, kun je ook voor opvallendere kleuren of patroontjes gaan.

Schoenen matchen met riem

Schoenen en riemen moet je tenslotte ook zeker niet vergeten. Een mooi paar leren schoenen van goede kwaliteit gaat jaren mee, mits je ze goed onderhoudt. Ze maken je outfit helemaal compleet en tegenwoordig verkopen veel merken er ook een bijpassend ceintuur bij. Wij raden aan om die riem er dan ook zeker bij te kopen, want het scheelt je veel verder zoekwerk naar een goede match. Je kunt voor klassieke, nette leren schoenen kiezen, maar hippe details zoals gekleurde stiksels of het gebruik van verschillende materiaalsoorten behoren ook tot de mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor je riem!

Succes met de werkgarderobe!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram