Motorrijders opgelet! Apple zegt dat trillingen van motoren je iPhone-camera permanent kunnen beschadigen

Trillingen van motoren beschadigen iPhone-camera

Motorrijders opgelet! Apple zegt dat trillingen van motoren je iPhone-camera permanent kunnen beschadigen

Apple zegt dat trillingen van motoren je iPhone-camera permanent kunnen beschadigen, met verslechterde optische beeldstabilisatie en autofocus.

Trillingen van motoren beschadigen iPhone-camera

Apple heeft onthuld dat bestuurders van krachtige motoren moeten oppassen, omdat de trillingen veroorzaakt door de motor permanente schade aan de iPhone-camera kunnen veroorzaken.

In een verklaring die vorige week op zijn ondersteuningspagina werd gepubliceerd, legde de techgigant uit dat iPhone-modellen sinds de iPhone 7 optische beeldstabilisatoren en een gesloten autofocussysteem hebben ingebouwd, die beide zijn ontworpen om afbeeldingen helder en scherp te houden door te voorkomen dat beweging vervaagt. Hoewel de technologie bestand is tegen dagelijkse schokken en bewegingen, benadrukt Apple dat sterke trillingen van krachtige motorfietsmotoren deze camerasystemen in de loop van de tijd kunnen verslechteren en permanent kunnen beschadigen.

“De OIS en closed-loop AF-systemen in de iPhone zijn ontworpen voor duurzaamheid”, luidt het bericht. “Echter, zoals het geval is met veel consumentenelektronica die systemen zoals OIS bevat, kan langdurige directe blootstelling aan trillingen met hoge amplitude binnen bepaald frequentiebereik de prestaties van deze systemen verslechteren en leiden tot verminderde beeldkwaliteit voor foto’s en video’s. Het wordt aanbevolen om de iPhone niet bloot te stellen aan langdurige trillingen met een hoge amplitude.”

Desondanks verzekerde Apple ook dat de systemen bestand zouden zijn tegen lagere trillingen van minder krachtige motorfietsmotoren, hoewel het merk gebruikers nog steeds aanbeveelt om trillingsdempende steunen voor de telefoons te kopen om het risico op schade aan de camera’s te verkleinen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram