5 Mercure hotels in de Benelux die specialer zijn dan gedacht

5 Mercure hotels in de Benelux

5 Mercure hotels in de Benelux die specialer zijn dan gedacht

Op zoek naar een mooi hotel in België, Nederland of Luxemburg? Wij hebben 5 Mercure hotels in de Benelux op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn.

5 Mercure hotels in de Benelux

Mercure hotels zijn minder stoffig dan menigeen misschien wel denkt. Zo heeft de hotelketen het afgelopen jaar ingezet op renovatie en innovatie, waarvan 5 parels verspreid over België, Nederland en Luxemburg het resultaat zijn. Check ons lijstje met 5 Mercure hotels in de Benelux die je zou kunnen bezoeken tijdens een mooie citytrip en ontdek hoe Mercure hotel inzet op lokale krachten, zoals lokale kunstenaars, het gebruik maakt van lokale producten in de keuken en de kennis van lokale wijnleveranciers.

Bij Mercure draait alles om een hechte band met de locals en de omgeving van het hotel. Ideaal dus als startpunt voor het verkennen van de omgeving. En het menu geeft je daarbij een kijkje in de plaatselijke keuken, door gebruik te maken van lokale producten en wijnboerderijen.

Nu zien Mercure hotels er vaak op het eerste gezicht wat zakelijk en doorsnee uit, maar aan de binnenkant is dat toch echt een heel ander verhaal. Ook het design mixt & matcht namelijk perfect met de omgeving en elk hotel heeft zodoende een uniek karakter. Nog niet zo lang geleden hebben verschillende Mercure hotels een make-over gehad, waarbij de volgende vijf hotels als bijzonder goed gelukt beschouwen en zeker één of meerdere bezoekjes waard zijn.

Mercure Amsterdam Centre Canal District

Een ontdekkingstocht over de historische Amsterdamse Grachtengordel is een must voor elke toerist, maar zeker ook voor de Nederlander zelf. Vanuit dit hotel zijn zo ongeveer alle must-visits lopend te bereiken; van het Rijksmuseum tot aan de Dam en hippe wijken zoals De Jordaan en het gezellige De Pijp. Dat je tijdelijke bed op een steenworp afstand van het Museumkwartier staat, is goed te merken aan het design, dat kleurrijk, kunstzinnig en sierlijk is. En natuurlijk bijzonder comfortabel.

Elke actieve dag start met een uitgebreid en heerlijk ontbijt en wordt afgesloten met een goeie cocktail aan de elegante bar. Na een bezoek aan een van Amsterdams’ fijnste restaurants, staat er een goede nachtrust op het programma. Maar uiteraard niet na een avondwandeling over de grachten, die na zonsondergang nog magischer zijn dan ze al waren. Een kamer boeken bij deze fraaie optie in ons lijstje van Mercure hotels in de Benelux doe je hier.

5 Mercure hotels in de Benelux

Mercure Luxemburg Kikuoka Golf & Spa

Ben je een fervente golfer met een liefde voor de natuur? En breng je je vrije dagen het liefst door in de sauna? Het 4-sterrenhotel Mecure Luxemburg Kikuoka Golf & Spa vinkt alle boxjes aan. Deze oase van rust is te vinden op het Luxemburgse platteland en is omringd door een bos en een golfbaan. In de ‘Um Scheierhaff Bistro’ staan voornamelijk lokale gerechten op het menu en vanaf de ‘Eagle Bar’ kijk je ontspannen met een wijntje toe hoe fanatiekelingen een hole-in-one slaan.

Relaxen gebeurt in de ‘M’Spa’. Sauna, hammam, massageruimte, fitnessruimte en verschillende zwembaden: hier ben je de komende tijd wel even zoet. Liever toch een dagje op pad? Luxemburg-Stad ligt op 20 minuten rijden. Een paar dagen Luxemburg klinkt lang zo gek nog niet! Hier vind je meer informatie en boek je een kamer.

5 Mercure hotels in de Benelux

Mercure Blankenberge Station

Aan de Belgische westkust ligt de gezellige badplaats Blankenberge, waar genoeg te zien is en zeker ook te beleven valt. Of je nu komt chillen op het strand, met vrienden gastronomisch wilt genieten of quality time met je gezin hebt ingepland, er is voor ieder wat wils te doen en te zien.

Het hotel ligt in het centrum, naast het treinstation, en dus zijn steden zoals Brussel en Brugge in een mum van een tijd te bereiken. En dat geldt ook voor het chique Knokke, waar je vooral bijzonder goed kunt shoppen en eten. In het hotel zelf is het ook meer dan goed vertoeven. De sfeervolle loungebar nodigt uit tot gezellige onderonsjes met vrienden en familie met een mooi glas wijn van de bijzondere wijnkaart. Wel zin een plons, maar is de zee te koud? Op het dakterras vind je een verwarmd zwembad. Voor meer informatie en reserveringen, bekijk de website.

5 Mercure hotels in de Benelux

Mercure Antwerpen City South

Het nog niet zo lang geleden geopende Antwerpen City South is van alle markten thuis en behoort daarom in ons lijstje van 5 Mercure hotels in de Benelux. Het laat zien dat een zakelijk verblijf verre van saai en degelijk kan zijn en is tegelijkertijd dé perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van evenementen, musea en het centrum van Antwerpen, een waar shoppingwalhalla.

Het is gezellig zitten bij de in-house ‘Brasserie 1920’, waar je culinair geniet van verschillende wereldse keukens en Belgische speciaalbieren. Vanaf het terras loop je zo het Hertoghepark in voor een jogsessie of een wandeling. Zo kun je elke dag weer bepalen of je zin hebt in de drukte van de stad of in een heerlijk dagje relaxen. Moet er toch nog vergaderd en gewerkt worden? Het hotel heeft maar liefst 10 meeting rooms in de aanbieding. Een kamer of meeting room boek je hier.

5 Mercure hotels in de Benelux

Mercure Luik

Wie zin heeft in een flinke dosis historie, gaat naar het Waalse Luik. Indrukwekkende kathedralen, prachtige musea en lekker eten en drinken; Luik ligt misschien niet zo voor de hand als citytrip-bestemming, maar is zeker de moeite waard. Vooral het uitzicht vanaf Montagne de Bueren is niet te overtreffen. Liège City Centre is een van Mercure’s laatst geopende hotels en een weerspiegeling van de stad.

Het 17e-eeuwse hotel-restaurant en de bar zijn gevestigd in een voormalig klooster en ook sommige vergaderzalen beschikken over een origineel, stenen plafond. Het terras is omringd door prachtige tuinen. Het hotel ligt aan de Maas en is ideaal gelegen als ook Maastricht nog op je must-visit-lijstje staat. Staat er een groots feest op de planning? Ook voor evenementen ben je hier aan het juiste adres! Voor meer informatie, bekijk de website.

5 Mercure hotels in de Benelux

Welk van deze 5 Mercure hotels in de Benelux spreekt jou het meeste aan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram