“iPhone 13 heeft altijd bereik dankzij satellietverbinding”

iPhone 13 krijgt satellietverbinding

“iPhone 13 heeft altijd bereik dankzij satellietverbinding”

De iPhone 13 krijgt satellietverbinding volgens geruchten en heeft dus altijd telefonisch bereik en het is altijd mogelijk om te sms’en.

iPhone 13 krijgt satellietverbinding

De aanstaande iPhone van Apple zal een nieuwe hardware-update ontvangen die satellietconnectiviteit mogelijk maakt, zo meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers berichten verzenden en bellen zonder mobiele ontvangst.

De verbinding zal kunnen plaatsvinden dankzij satellieten die in een lage baan om de aarde (LEO) zweven. Deze nieuwe functie is vooral aantrekkelijk voor mensen die in landelijke gebieden wonen waar een constant sterke mobiele verbinding een probleem kan zijn. De hardware van de iPhone 13 bestaat uit een aangepaste Qualcomm X60-basisbandchip, die satellietcommunicatie mogelijk maakt.

Volgens MacRumors merkte Kuo op dat serviceprovider Globalstar “waarschijnlijk samenwerkt met Apple op het gebied van technologie en servicedekking”. De analist wijst er ook op dat de eenvoudigste manier om deze functie op grote schaal te implementeren, betekent dat individuele netwerkoperators moeten gaan samenwerken met Globalstar om diens satellietcommunicatiedienst te gebruiken. Het wordt dus interessant om te zien of ook Nederlandse providers zo indirect de iPhone 13 met satellietverbinding ondersteunen.

Naarmate Apple de mogelijkheden van satellietcommunicatie verder begint te verkennen, lijkt het technologiebedrijf zijn aanstaande iPhone-model uitgebreid te hebben met nieuwe ontwerpkenmerken, zoals een knoploos silhouet, een nieuwe cameraoriëntatie en meer.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram