Sony’s nieuwe, lichtere PlayStation 5 heeft een aanzienlijk kleiner koellichaam

sony nieuwe lichtere playstation 5

Sony’s nieuwe, lichtere PlayStation 5 heeft een aanzienlijk kleiner koellichaam

Sony’s nieuwe, lichtere PlayStation 5 heeft een aanzienlijk kleiner koellichaam, en temperaturen lopen met enkele graden op.

Sony heeft onlangs een herziene editie van zijn PlayStation 5 uitgebracht. Een demontagevideo heeft nu de verschillen tussen de nieuwe editie en zijn voorganger onthuld, en dit heeft niet alleen maar tot tevredenheid geleid.

In een nieuwe video die gisteren werd gepubliceerd, slaagde YouTuber Austin Evans erin een van de herziene PlayStation 5-modellen te bemachtigen, die hij prompt uit elkaar haalde. Door de verschillen tussen de oude en nieuwe modellen in kaart te brengen, ontdekt Evans dat de zogeheten ‘heatsink’, het koellichaam, van de herziene editie aanzienlijk kleiner is dan die van zijn voorganger. Hoewel het ongeveer minder weegt, verhoogt het wel de temperatuur van het apparaat met een paar graden.

Afgezien van het koellichaam, zijn er ook een paar kleine wijzigingen tussen de edities, hoewel geen van hen echt een significante impact zou moeten hebben op de prestaties van de consoles. Verbindingen met de WiFi-chip zijn aangepast samen met een verbeterde standaardschroef die gemakkelijker te gebruiken is voor spelers die de machine installeren of uit elkaar halen,

Sony heeft zelf niet uitgelegd waarom de Ps5-modellen verschillen, maar Evans speculeert dat het kleinere koellichaam voornamelijk het gevolg was van kostenbesparingen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram