Hacker achter cryptodiefstal van $600 miljoen heeft alles teruggegeven

Hacker $600 miljoen cryptodiefstal geeft alle gestolen cryptomunten terug

Hacker achter cryptodiefstal van $600 miljoen heeft alles teruggegeven

De hacker achter de cryptodiefstal van $600 miljoen heeft alle gestolen cryptomunten teruggegeven. Hij deed zelfs nog een aanbod richting de slachtoffers.

Hacker $600 miljoen cryptodiefstal geeft alle gestolen cryptomunten terug

De hacker achter de grote cryptocurrency-diefstal heeft eindelijk al het gestolen geld teruggegeven.

Het gedecentraliseerde financiële platform Poly Network meldde eerder deze maand dat meer dan $600 miljoen in verschillende cryptocurrencies was gestolen door hackers, waarmee het wordt beschouwd als een van de grootste cryptocurrency-diefstallen ooit. Volgens CNBC heeft de hacker misbruik gemaakt van een kwetsbaarheid in de code van het Poly Network waardoor ze geld konden overmaken.

Gedurende de afgelopen weken onderhield Poly Network een dialoog met de hacker en bood hem zelfs een “bug bounty” van $ 500.000 aan om de gestolen munten terug te geven en hem uit te nodigen om op te treden als de “hoofdbeveiligingsadviseur van het bedrijf”. Het bedrijf beloofde ook een extra premieprogramma ter waarde van $ 500.000 op het Immunefi-platform uit te brengen om onderzoekers aan te moedigen aanvullende beveiligingsfouten in de code te vinden en te melden.

De hacker wees de premie af en bij het teruggeven van een deel van het laatste geld uit de cryptodiefstal, liet hij een bericht achter voor het platform waarin hij zich verontschuldigde voor het “ongemak”. Hij drong er zelfs bij het platform op aan om de extra activa te verdelen onder de slachtoffers van de hack.

De Poly Network-hack is slechts een van de vele hacks die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Op 19 augustus stalen hackers naar schatting $ 97 miljoen aan crypto van de in Japan gevestigde cryptocurrency exchange Liquid.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram