Deze 5 interieur trends 2021 kun jij nog inpassen in jouw interieur

meubeltrends 2021 interieur

Deze 5 interieur trends 2021 kun jij nog inpassen in jouw interieur

Wat zijn de interieur trends 2021? Wij hebben 5 trends op meubelgebied op een rij gezet, zodat jij ze nog kunt inpassen in jouw interieur.

interieur trends 2021

Nu het zomerse weer achterwege blijft, biedt het ons mooi kans om binnenshuis wat te klussen en de inrichting een beetje op de schop te nemen. Mocht je nog inspiratie zoeken en benieuwd zijn naar de inrichting trends van 2021, dan hebben we goed nieuws. Wij hebben een aantal mooie trends voor het interieur namelijk voor je op een rij gezet.

Of je nu wel of niet de laatste trends volgt, het is altijd leuk om te weten wat er speelt op op het gebied van wonen en inrichting. Je kunt er mooie inspiratie uit putten, waarbij de ene trend natuurlijk meer een blijvertje blijkt te zijn dan de ander. Het belangrijkste is echter dat jij zelf happy bent met jouw interieur, dus doe uiteindelijk altijd waar je zelf zin in hebt.

Check hieronder in ieder geval een aantal van de mooiste trends op het gebied van wonen!

5 interieur trends 2021

1. Upcycling & retro

En met retro bedoelen we dan uiteraard ook tweedehands. Vintage meubelen zijn ‘hot’, en men struint vanuit alle gelederen de rommelmarkten en kringloopwinkels af, op zoek naar dat ene buitenkansje. Daarnaast zijn ook veel merken en consumenten bewust bezig met het milieu, en wordt er gekozen voor meubelstukken gemaakt van gerecycled materiaal. Oud meubilair wordt opnieuw tot leven gebracht in een compleet nieuw ontwerp.

2. Koop lokaal en exclusief

Niet alleen zien we veel mensen tegenwoordig zoeken naar retro en tweedehands, ook is het enthousiasme voor lokaal kopen enorm toegenomen. Dit geldt dus niet alleen voor ambachtelijke etenswaren en dranken van lokale aanbieders, maar ook voor meubilair. De vakman in de regio die hoge kwaliteit meubelen maakt is een mooie kans om iets in gelimiteerde oplage te kopen. Van tafels en stoelen tot decoratie en verlichting, lokaal kopen betekent vaak dat je – relatief – unieke stukken in huis kunt plaatsen. Wat dacht je van een mooie relaxfauteuil die vrijwel nergens anders staat?

3. Haal buiten naar binnen

We hebben misschien nog nooit zoveel binnen gezeten als het afgelopen anderhalf jaar. Misschien is het daarom ook niet gek dat we het buiten graag naar binnen balen. Hoe? We zien veel natuurlijke vormen in zowel meubilair als decoratie, waarbij veel groen graag gezien is. De strakke lijnen binnen het interieur zijn tijdloos, maar worden meer dan ooit gecombineerd met organische vormen. Maak de inrichting wat spannender

4. Een ronde extra

De meubelarchitecten hebben, misschien wel geïnspireerd door organische vormen, de ronde vorm nieuw leven in geblazen. Van ronde tafels en spiegels tot curvy banken. Geef de woonkamer wat extra pit door meer ronde lijnen in te zetten.

5. Scandicraft

Jazeker, Scandicraft is een interieurtrend die is afgeleid van de minimalistische Scandinavische stijl. Hij is echter iets minder verfijnd en strak, dankzij het gebruik van meer ruw hout en diversere kleurtinten. De nog wel aanwezige natuurlijke materialen moeten het interieur nu juist voorzien van meer warmte, in tegenstelling tot de vaak killere traditionele stijl. Met warm hout en ook droogbloemen als decoratie kun je niet de mist in gaan!

Welke van deze interieur trends 2021 spreken jou aan?

Bonus: Trendkleuren 2021

En wat zijn dan de trendkleuren van 2021? Onderstaande kleuren kun je gerust inpassen!

  • Marineblauw
  • Metallic kleuren
  • Terracotte
  • Grijs

 

interieur trends 2021

interieur trends 2021

interieur trends 2021

interieur trends 2021

Post a Comment

#Volg ons op Instagram