Trendy budgethotels in inspirerende steden bij onze zuiderburen in België

budgethotels in België

Trendy budgethotels in inspirerende steden bij onze zuiderburen in België

Op zoek naar hippe en trendy budgethotels in België? Check ons lijstje met toffe hotels in inspirerende steden die niet al te duur zijn.

budgethotels in België

Niks mis met een beetje besparen op je weekendje weg, want dat biedt ruimte om later in het jaar nog eens extra op vakantie te gaan. Maar hoe kun je dat nou het beste aanpakken als je op bezoek wilt gaan bij onze Zuiderburen? Het moet immers wel ontspannend, hip en jaloersmakend zijn, en het thuisfront moet tevens een beetje onder de indruk raken van de vakantiekiekjes. Om het iets gemakkelijker te maken gingen wij op zoek naar trendy budgetvriendelijke hotels in de grotere steden in België die best sexy, misschien zelfs een beetje tropisch en toch zeker jaloersmakend zijn.

Check hieronder onze 5 beste tips als het gaat om hippe budgethotels in België:

ibis Chatelain Hotel | Brussel centrum 
Je zou het niet meteen verwachten op dit lijstje, maar één van de budgetvriendelijke parels in het kloppend hart van België is wel degelijk één van de ibis hotels. Gelegen middenin het centrum en recht tegenover Bois de la Cambre en het Tenbosch park, vind je de perfecte balans tussen het stadsleven en een rustig gelegen plekje met veel groen.

Dit ibis hotel opende haar deuren in 2019 en kwam als eerste in Europa met een volledig nieuwe look en feel ten op zichte van de andere ibis hotels. Zo wordt er tegenwoordig veel meer aandacht besteed aan de gemeenschappelijke ruimtes, waarbij je bij dit hotel Art Deco-elementen terug kunt vinden in het design. Daarbovenop beschikt het hotel over een terras en een secret garden waar je met een cocktail in de hand tot rust kan komen na bijvoorbeeld een dagje shoppen in Brussel. De kamers zijn al te boeken vanaf €75 inclusief ontbijt. Boeken doe je hier.

budgethotels in België ibis Chatelain Hotel Brussel centrum

ibis Styles | Luik Centrum
Een stad vol met geschiedenis, hidden gems en een overvloed aan gezellige kroegen in het zuidelijke deel van België is Luik. ibis Styles hotels staan bekend om hun themahotels, waarbij het thema van ibis Styles Luik in het teken staat van stripverhalen. Zie jij jezelf al vertoeven in De Jommekes kamer? Of ben je toch eerder fan van Suske en Wiske? Laat het vooral weten in de opmerkingen tijdens je boeking en slaap in het avontuur van je favoriete stripfiguur. De kamers zijn al te boeken vanaf €55. Boeken doe je hier. 

budgethotels in België ibis Styles Luik Centrum

B&B Hotels | Gent Centrum
Het pas geopende B&B Hotels in Gent centrum is een parel van een hotel met een lobby om ‘u’ tegen te zeggen. Het hotel onderscheidt zich volledig van de andere B&B Hotels in België qua design, heeft een rooftop bar met natuurwijnen, ontbijtbuffet en take away-mogelijkheden voor op de kamer, is volledig geacclimatiseerd en voorzien van alle technologie. Verder ligt het hotel midden in de Volderstraat, waar je heerlijk kunt winkelen. Dit alles is al te boeken voor €55 per nacht. Reserveren doe je hier. 

Verder nog een leuke tip:
Het hotel ligt vlakbij het populaire Libanese restaurant Beiruti. Hier vind je voor ieder wat wils en schuif je al voor €20 per persoon je voeten onder tafel en geniet je van het tasting menu!

budgethotels in België B&B Hotels Gent Centrum

YUP Hotel | Hasselt centrum 
Na Knokke is Hasselt momenteel de duurste stad op het vastgoedlijstje in België. Reden te meer om op zoek te gaan naar een iets budgetvriendelijkere optie voor tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. Het YUP Hotel is hiervoor de plaats bij uitstek en is een waardige optie binnen ons lijstje van prachtige budgethotels in België. Naast een ligging pal in het centrum en recht tegenover heel wat culturele activiteiten en bezienswaardigheden, zoals het Modemuseum en het Jenevermuseum, is het tevens de place to be voor een weekendje Limburg. Verder werd het hotel in 2019 volledig gerenoveerd en heeft het een erg moderne en jonge look and feel. De kamers beginnen al bij €69 – per nacht. Boeken doe je hier.

budgethotels in België YUP Hotel Hasselt centrum

Mercure Hotel | Blankenberge Station 
Op nog geen 300 meter van het station van Blankenberge ligt een van de Mercure hotels. Wat deze vestiging zo bijzonder maakt is de prijs die je betaalt voor een toplocatie. Waarbij de gemiddelde prijs voor een overnachting in Blankenberge op €125 per nacht ligt, betaal je hier slechts gemiddeld €90. Het hotel is voorzien van alle luxe die je van een Mercure hotel kunt verwachten en heeft zelfs zijn eigen rooftop zwembad. Boeken doe je hier.

Tip: Wil je helemaal budgetvriendelijk reizen? Ga dan met de trein op vakantie. De 300 meter tussen het station en het hotel heb je zo overbrugd.

budgethotels in België Mercure Hotel Blankenberge Station

Zonder in te leveren op luxe, welke van deze hippe budgethotels in België spreken jou aan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram